Njoftimet Premium

BMW Z1

BMW Z1 është një roadster dy-vendësh, i cili u krijua nga BMW Technik GmbH. Ky model është krijuar në bazë të BMW E30. Karakteristikë e konstruksionit janë dyert e pazakonta, të cilat, në vend që të hapen nga jashtë ose lart, tërhiqen poshtë makinës. Gjatë gjithë periudhës së prodhimit, janë nxjerrë vetëm 8,000 ekzemplarë të kësaj makine. Një fakt interesant: të gjitha makinat BMW Z1 e kishin timonin në anën e majtë dhe vetëm makina më fundit e kishte timonin në anën e djathtë. Automjeti i parë Z1 u prezantua zyrtarisht në vitin 1987 në Motor Show Frankfurt. Interesimi për Z1 ishte shumë i madh dhe BMW mori rreth 5,000 porosi edhe para fillimit të prodhimit të kësaj makine. Mirëpo, pas fillimit të prodhimit, interesi i klientëve ra dhe në vitin 1991 BMW ndaloi së bëri këto makina. Ekspertët sugjerojnë se arsyeja e dështimit të Z1 është prezantimi i rivalit Mercedes-Benz SL.

Formulari i Përgjithshëm i BMW Z1
Pamje anësore BMW Z1
Pamja e pasme e BMW Z1

Shitja e BMW në qytete të tjera