Vaj motori 5W30 dhe 5W40. Vlerësimet, e vajrave më të mirë të motorave.

Të gjithë e dinë që zemra e një makine është motori i saj. Kur zemra nuk funksionon mirë, problemet fillojnë në tërë trupin. Para së gjithash, kjo mund të çojë në një larmi të gjerë shpenzimesh në mënyrë që të kthehet në normalitet cdo gjë. Dhe shpenzimet mund të jenë shumë të mëdha!


Që motori të zgjasë sa më shumë duhet të kujdesemi siç duhet për të. Shumica e shoferëve pyesin: cila është më e rëndësishmja në motor? Ka shumë përgjigje për këtë pyetje, por vetëm një përgjigje është e saktë: gjëja kryesore në motor është vaji i motorit!


Vaji i motorit kërkohet kudo. Pa vaj motori, të gjitha pjesët e motorit do të shndërrohen në një grumbull të padobishëm hekuri, kështu që vaji i motorit mund të quhet me siguri pjesa më e rëndësishme e motorit. Vaji duhet të zgjidhet seriozisht dhe në mënyrë korrekte.

Çfarë është vaj motori? Është një lubrifikant që ka një përbërje komplekse. Vajrat bazë mund të kenë komponentë sintetikë dhe mineralë, kështu që vaji mund të jetë sintetik apo mineral. Vlen të përmendet se vaji sintetik është më i mirë!


Duhet të ndryshohet vaji i motorit çdo dhjetë mijë kilometra qe bën makina. Sigurisht, ju mund t'i besoni reklamave dhe të blini vaj i cili është i garantuar t'ju shërbejë tridhjetë mijë kilometra, por pastaj do t'ju duhet të riparoni motorin. Në fakt, asnjë vaj nuk do të zgjasë aq gjatë!


Ku të blej vaj për makinën?

Nëse e doni makinën tuaj dhe dëshironi që ajo të funksionojë mirë, atëherë nuk duhet të kurseni në vajin e motorit. Ju duhet të blini vaj vetëm me cilësi të mirë! Prandaj, është më mirë ta bëni këtë në dyqane të specializuara të mëdha, dhe jo diku në periferi të qytetit në dyqane të vogla. Një mundësi e mirë është të blini vaj në stacionet e mëdha të karburanteve në rrjetë, ata zakonisht shesin vaj me cilësi të mirë.

Kur blini vaj motori, sigurohuni që të shikoni informacionin mbi paketën. Gjithmonë ka informacione për përbërjen, cilësinë dhe prodhuesin. Nëse paketimi është në dyshim, mos e blini këtë vaj. Mos harroni: kursimi i vajit do tju çojë në shpenzime më të mëdha për riparimet e motorit. Si rezultat, nuk do të ketë kursime!


Vajrat më të mirë të motorit 2018 — 2019

Nëse nuk e kuptoni se cili vaj është i mirë dhe cili është më i keq atëherë i kushtoni vëmendje vlerësimit tonë për vitin 2018 — 2019. Lista e 10 vajrave më të mirë motorikë u përpilua sipas klientëve. Është marrë parasysh edhe raporti ideal cilësi-çmim, i cili është gjithashtu i rëndësishëm kur do të bëni blerje.


Top 10 vajrat më të mirë të motorit 5W-30:

10. ZIC X9 5W-30
Pluset:
+ I përshtatshëm edhe për turbomotorët.
+ Bën motorin të punojë sa më mire.
+ Ideale për t’u përdorur në çdo kohë të vitit.
Minuset:
— Këshillohet të përdorni vetëm karburant me cilësi të lartë.


9. General Motors Dexos2 Longlife 5W-30
Pluset:
+ Motori punon shumë i qetë.
+ Motori punon mirë në mot të ftohtë.
+ Çmimi është minimal.
Minuset:
— Duhet ta ndërroni vajin shpesh.


8. SHELL Helix HX8 Synthetic 5W-30
Pluset:
+ Përdoret në llojet më të ndryshme të motorëve.
+ Kursen karburantin duke ulur konsumin.
+ Zgjat jetën e motorit.
Minuset:
— Ka shumë falsifikime.


7. TOTAL Quartz INEO ECS 5W-30
Pluset:
+ Motori punon shumë i qetë.
+ Keni shumë mundësi ekonomie tek karburanti.
+ Zgjat jetën e motorit.
Minuset:
— Rrallë gjendet në shitje.


6. Lukoil Genesis Claritech 5W-30
Pluset:
+ Cilësi shumë e mirë.
+ Përdoret në llojet më të ndryshme të motorëve.
+ Niveli i ndotjes mjedisore shumë i ulët.
Minuset:
— Çmimi i lartë


5. Idemitsu Zepro Touring 5W-30
Pluset:
+ Motori punon shumë i qetë.
+ I përshtatshëm për mot shumë të ftohtë.
+ Keni mundësi kursimi në makina me benzinë.
Minuset:
— I përshtatshëm vetëm për motorët me benzinë.
— Jo gjithmonë në shitje.


4. LIQUI MOLY Special Tec AA 5W-30
Pluset:
+ Ekonomi shumë e madhe e karburantit.
+ Motori është gjithmonë i pastër.
+ Vaji rrjedh shpejt në të gjitha detajet.
Minuset:
— Më e përshtatshme për makina të markave aziatike dhe amerikane.


3. MOBIL 1 ESP Formula 5W-30
Pluset:
+ Zgjat jetgjatësinë e motorit.
+ Motori është gjithmonë i pastër.
+ Mundësi per ekonomi tek karburanti.
+ I përshtatshëm për mot shumë të ftohtë.
Minuset:
— Çmimi i lartë


2. Castrol Edge 5W-30
Pluset:
+ Makina përshpejtohet mirë.
+ Motori punon në mënyrë efikase.
+ Mbrojtje e mirë motorike.
Minuset:
— Mund të ndryshojë zërin e punës të motorit.


1. Motul Specific dexos2 5W-30
Pluset:
+ Cilësia më e lartë.
+ Përdoret në llojet më të ndryshme të motorëve.
+ Niveli i ndotjes mjedisore shumë i ulët.
Minuset:
— Çmimi i lartë.


Top 10 vajrat më të mirë të motorit 5W-40:

10. TNK Magnum Super 5W-40
Pluset:
+ Mbron motorin nga mbinxehja.
+ Përdoret në llojet më të ndryshme të motorëve.
+ I përshtatshëm për çdo mot.
Minuset:
— Ndonjëherë formon një shkrumb të zezë në motor.


9. G-Energy F Synth 5W-40
Pluset:
+ Zgjat jetën e motorit.
+ Motori është gjithmonë i pastër.
+ I përshtatshëm për të gjitha llojet e motorëve.
Minuset:
— Me kalimin e kohës, ajo mund të humbasë vetitë e saj.


8. ELF Evolution 900 NF 5W-40
Pluset:
+ I përshtatshëm për çdo klimë.
+ I përshtatshëm për motorët naftë ​​dhe benzinë.
+ Pastron mirë të gjitha elementet e motorit.
Minuset:
— Paketim jo shumë cilësor.


7. TOTAL Quartz 9000 5W-40
Pluset:
+ Mbrojtje e lartë e motorit.
+ Motori është gjithmonë i pastër.
+ I përshtatshëm për çdo klimë.
Minuset:
— Këshillohet të përdorni vetëm karburant me cilësi të lartë.


6. MOBIL Super 3000 X1 5W-40
Pluset:
+ Motori punon mirë në çdo kohë të vitit.
+ I përshtatshëm për të gjitha llojet e motorëve.
+ Motori punon shumë i qetë.
Minuset:
— Shumë shpesh ka falsifikime.


5. SHELL Helix Ultra 5W-40
Pluset:
+ Vaji nuk digjet.
+ Motori punon tepër i qetë.
+ Lubrifikon në mënyrë perfekte të gjitha pjesët më të rëndësishme të motorit.
Minuset:
— Shumë shpesh ka falsifikime.
— Çmimi i lartë.


4. Castrol Edge 5W-40
Pluset:
+ Efekt pozitiv në dinamikën e përshpejtimin e makinave.
+ Zbulon potencialin e plotë të motorit.
+ Mbron me siguri motorin nga ndotja.
Minuset:
— Mund të ndryshojë zërin e punës të motorit.


3. Xenum X1 Ester Hybrid Synthetic 5W-40
Pluset:
+ Mbrojtje e mirë e motorit.
+ Niveli i ndotjes mjedisore shumë i ulët.
+ Keni mundësi ekonomie tek karburanti.
Minuset:
— Shumë shpesh ka falsifikime.
— Jo i përshtatshëm për të gjithë motorët.


2. LIQUI MOLY Molygen New Generation 5W-40
Pluset:
+ Motori funksionon mirë.
+ Zgjat jetën e motorit.
+ Kursen shumë mirë karburantin.
Minuset:
— Çmimi i lartë.


1. Motul 8100 X-clean 5W-40
Pluset:
+ Ideale për motorë të rinj.
+ Pastron në mënyrë efektive tërë motorin.
+ Ekonomi shumë e madhe e karburantit.
Minuset:
— Konsum i lartë i vajit në disa turbomotorë.

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër