Universal-i Mercedes-Benz C-Class është bërë fuoristradë.

Kompania Mercedes-Benz ka prezantuar një makinë të re të familjes C-Class — një universal në versionin All-Terrain. Fuoristrada ndryshon nga universalët e zakonshëm nga rritja e hapësirës së tij nga toka, nga dy mënyra të reja të funksionimit të elektronikës së drejtimit, pamja e jashtme e modifikuar dhe sistemi prej katër rrotash aktive në konfigurimin bazë. Në shitje në Evropë, versioni All-Terrain duhet të shfaqet në fund të vitit 2021.


Mercedes-Benz C-Class fitoi një grilë origjinale radiatori dhe parakolpë të rinj. Versionet bazë janë të pajisura me disqe 17 inç, rrotat deri në 19 inç janë gjithashtu në dispozicion.
Universal-i All-Terrain bazohet në variantin Avantgarde me opsionet e tapicerisë së brendshme të përputhshme. Në përgjithësi, brendësia e risisë përsërit interjerin tradicional të C-Class me mundësinë e instalimit të panelit të instrumenteve me një diagonale deri në 12.3 inç me grafikë të specializuar (kënde të pjerrësisë, koordinata dhe busull), veçanërisht sedilje të rehatshme dhe një timon sportiv.


Risia është e pajisur me sistemin e katër rrotave aktive 4Matic në konfigurimin bazë. Në dispozicion me një kosto shtesë, fenerët Digital Light, si S-Class, kanë një regjim të veçantë fuoristrade që zgjeron kufijtë e zonës së ndriçuar.
Motorët origjinalë, Mercedes-Benz C-Class All-Terrain, nuk i mori. Universal-i do të jetë i pajisur me motorë hibridë 2,0 litra, të cilët përdoren në versionet standarte të modelit. Fuqia e tyre nuk specifikohet, por në sedan dhe universal, ata përpunojnë deri në 258 dhe 265 kuaj fuqi.
Mercedes-Benz C-Class ndryshoi gjeneratën e tij në dimër të vitit 2021. Ai mori një pamje të jashtme të re dhe një interjer plotësisht të ridizajnuar, kurse gama e modelit të motoreve tani përbëhet ekskluzivisht nga hibride të shkallëve të ndryshme të elektrifikimit.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër