Tregun evropian të makinave e kryesoi një makinë elektrike

Tesla Model 3 u bë modeli më i blerë në tregun evropian të automobilave sipas rezultateve të muajit shtator. Sipas llogarisë në Instagram Carindustryanalysis, ky është rasti i parë i tillë në histori. Suksesi i kësaj makine elektrike u mundësua, ndër të tjera, nga një rënie në shitjet e bestsellerëve të njohur evropianë — për shembull, Volkswagen Golf, shitjet e të cilit në shtator ranë me pothuajse 12%.


Në shtator, në Evropë u shitën 24,591 makina elektrike Tesla Model 3, pra 58% më shumë se në shtator të vitit 2020. Performanca e liderëve të tjerë të tregut ra. Për shembull, Renault Clio, e cila kishte zënë vendin e dytë, humbi 23% të shitjeve, Dacia Sandero — 9% dhe Volkswagen Golf me 17,507 makina të shitura zuri vendin e 4-të. Vendin e pestë e zuri Fiat 500.
Analistët vërejnë se rezultatet e shitjeve të shtatorit treguan se është hera e parë që lideri i tregut ishte një makinë, e krijuar dhe prodhuar jashtë Evropës. Tesla ka hapur tashmë uzinën e saj në periferi të Berlinit, por është e fokusuar në prodhimin e crossover-it kompakt elektrik Model Y.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër