Transmetim automatik VAG: rekomandime kryesore.

Transmetimi automatik i makinave të prodhuara nga VAG (Volkswagen-Audi Group) është me cilësi shumë të lartë dhe të besueshme. Ky fakt është vërejtur vazhdimisht nga ekspertë të automobilave dhe pronarë të makinave Volkswagen-Audi Group. Vlen të përmendet se «trensmetuesi automat» juaj do të funksionojë në mënyrë perfekte vetëm nëse do të bëni mirëmbajtjen në kohë dhe do ta përdorni si duhet. Nëse nuk i kushtoni vëmendje serioze «transmetuesit automat» së VAG, atëherë mund të merrni shumë probleme të pakëndshme që do të kërkojnë eliminimin urgjent të mosfunksionimeve të ndryshme. Në kushtet e një qendre të shërbimit të automjeteve të markës Volkswagen-Audi Group, nuk do të jetë e vështirë të eleminoni probleme të tilla, por kostoja e korrigjimit të funksionimit të pasaktë do të jetë disa herë më e lartë se mirëmbajtja normale. Prandaj, është më mirë që pronarët e makinave VAG me një transmetim automatik të dinë paraprakisht për keqfunksionimet tipike të një transmetimi automatik, si dhe veçoritë e servisimit të një «transmetuesi automat» të instaluar në modele të ndryshme të Volkswagen, Skoda, Seat dhe Audi.


Nuk është sekret që kohët e fundit veturat me një «transmetues automat» po fitojnë gjithnjë e më shumë popullaritet, sepse një kuti e shpejtësisë e tillë siguron lehtësi të padyshimtë për shoferin, veçanërisht kur shpesh duhet të lëvizësh nëpër qytet në kushtet e një trafiku të madh të makinave. Shumë marka të njohura të automobilave në përgjithësi braktisën përdorimin e kutisë së shpejtësisë mekanik në modelet e tyre më të mira! Por akoma, një transmetim automatik i referohet një mekanizmi që ka disa keqfunksionime. Kjo nuk do të thotë që nuk ka ndonjë keqfunksionim në një kuti ingranazhesh manuale, thjesht ky artikull në lidhje me kutitë automatike VAG!


Çfarë duhet të bëni nëse kutia e shpejtësisë është e dëmtuar?

Një pjesë e konsiderueshme e gabimeve të transmisioneve automatike të automjeteve VAG është e ndarë në grupet e mëposhtme:

  • që lindin në elektronikë;
  • shfaqet në pjesën mekanike ose hidraulike të kutisë.

Duhet të theksohet se kur zbulohet një dështim në elementët e pjesës elektronike, kompjuteri në bord i makinës aktivizon mënyrën e emergjencës, e cila siguron funksionimin e transmetimit edhe në prani të një mosfunksionimi. Kjo nuk mund të injorohet, ju duhet të kontaktoni menjëherë një shërbim të specializuar Volkswagen-Audi Group! Ju duhet të kuptoni se në këtë mënyrë, shpesh është e angazhuar një ingranazh i tretë, në të cilin makina mund të vazhdojë të lëvizë, por me kufizime të mëdha. Ju nuk mund ta drejtoni makinën në modalitetin «transmetim urgjent» për një kohë të gjatë, por mund të shkoni në shërbim.


Një transmetim automatik mund të sjellë befasi të pakëndshme për pronarin, si rezultat i të cilave disa keqfunksionime mund të jenë rezultat i të tjerëve. Nëse nuk e kontaktoni shërbimin VAG në kohën e duhur dhe nuk zgjidhni problemet e vogla menjëherë, mund të merrni probleme shumë serioze, të cilat do të jenë të shtrenjta dhe të vështira për t'u zgjidhur. Çdo drejtues duhet të kuptojë mirë që siguria e kutisë së shpejtësiseve përcakton sigurinë jo vetëm të tij dhe të udhëtarëve brenda makinës, por edhe të përdoruesve të tjerë të rrugës!


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër