Toyota mund të jetë partner me Apple për të zhvilluar një makinë elektrike.

Përfaqësuesit e kompanisë Apple janë në bisedime me një numër prodhuesish aziatikë në lidhje me partneritetet e mundshme për të zhvilluar një makinë elektrike. Siç sqaron DigiTimes, Toyota ishte në mesin e tyre.Se çfarë saktësisht përfaqësuesit e Apple po përpiqen të negociojnë me Toyota nuk specifikohet. Sipas gazetës, fokusi i negociatave mund të jetë furnizimi me bateri.
Më parë, koncerni kinez BYD dhe kompania koreane LG u emëruan si partnerë të mundshëm të Apple në këtë fushë. Gjithashtu u përmendën Hyundai-Kia (vetë aleanca i mohoi këto thashetheme), si dhe Nissan, BMW dhe Magna. Kompania Magna thuhet se mund të furnizojë motorë për makinat elektrike të Apple. Asnjë nga këta prodhues nuk i ka konfirmuar zyrtarisht negociatat.
Supozohet se Apple do të njoftojë përfundimin e zhvillimit të makinës së saj elektrike në vitin 2024. Përveç baterive të pazakonta, ai gjithashtu mund të marrë një sistem autonom të kontrollit me funksionalitet të zgjeruar.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër