Porsche po përgatit një hypercar të ri.

Porsche po përgatitet të hyjë në treg me një hypercar të ri që do të jetë pasardhëse e 911 GT1. Siç raportohet nga botimi Australian Drive, duke cituar burimet në kompaninë gjermane, klientëve të zgjedhur, Porsche tashmë u ka dhënë mundësinë për të porositur këtë makinë. Nga pikëpamja teknike, Porsche GT1 i ri pritet të jetë shumë afër makinës së ndërtuar për gara Le Mans.

Porsche ende nuk e ka bërë të njohur prototipin e saj të ri. Dihet vetëm që pamja e saj do të jetë shumë e ngjashme me konceptin 919 Street, i cili u prezantua në publik vjeshtën e vitit të kaluar.

Sipas planeve të kompanisë, prototipi duhet të dalë vetëm në vitin 2023.
Modeli kryesor në gamën e Porsche ka munguar që nga viti 2015, kur prodhimi i 918 Spyder u ndërpre. Këto supercars tani konsiderohen sende koleksioniste dhe zakonisht në ankande kushtojnë dyfish më shtrenjtë sesa çmimi i fabrikës.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër