Porsche Macan restyling 2019.

Në mesin e verës së vitit 2018, kompania gjermane Porsche prezantoi një version të përditësuar të crossover-it të famshëm Porsche Macan 2019. Prezantimi u bë në një autosallon, në qytetin kinez të Shangait, kurse prezantimi evropian i kësaj makine mund të bëhet në kuadër të autosallonit në Frankfurt ose Paris në vjeshtën e vitit 2018.

Ndryshimet kryesore të pamjes së jashtme të makinës Porsche Macan prekën format e parakolpit dhe teknikën e ndriçimit. Fenerët e përparmë kanë kaluar krejtësisht në teknologjinë LED dhe fenerët e prapmë janë ndërlidhur tashmë nga një shirit. Zgjidhja e fundit përdoret tashmë në shumicën e modeleve Porsche.

Rezultuan serioze edhe ndryshimet në sallonin Porsche Macan 2019

Dizenjuesit rishikuan panelin e përparmë, në qendër të të cilit bie në sy një ekran multimedial prej 11 inch. U përmirësuan edhe karakteristikat e kompleksit më informativo-argëtues, i cili mësoi të njohë komandat me zë dhe navigacionin.

Ofrohet për crossover-in Porsche Macan 2019 edhe një timon i ri, me paketën opsionale «Sport Chrono». Ai ka një çelës kuadri shtesë për të bërë zgjedhjen e lëvizjes së makinës dhe aktivizimin e «Sport Response».

Ndryshime kanë ndodhur edhe për motorët në dispozicion të Porsche Macan 2019

Turbomotori fillestar dylitërsh tani ka një kapacitet prej 245 kuaj fuqi, që është 7 kuaj fuqi më pak se paraardhësi i tij, por karakteristikat ekologjike të motorit të ri janë më të konsiderueshme. Për versionin Macan S, u ruajt motori me kapacitet 3.0 litra, por ai u bë disi më i fuqishëm, duke dhënë 354 kuaj fuqi kundrejt 340 para restyling. Ndryshimet kryesore ndodhën me versionin e Macan Turbo, i cili humbi motorin e vet me 400 kuaj fuqi dhe kapacitet 3.6 litra. Pas restyling, automobili pati një motor me kapacitet 2.9 litra dhe 440 kuaj-fuqi, që ndikoi pozitivisht në karakteristikat e tij dinamike. Transmisioni është në të gjitha rastet robotik.

Në të ardhmen, prodhuesi gjerman ka në plan të prodhojë versionin diesel të Porsche Macan dhe variantin GTS me parametra më sportivë. Ndër opsionet e ofruara për Porsche Macan 2019, figurojnë: intelligent cruise- control, i aftë për të drejtuar makinën në trafikun urban, sistemi inteligjent i kontrollit të qarkullimit, jonizimi i ajrit në brendësi të makinës dhe shumë të tjera. Çmimet e para të makinave do të merren vesh në Kinë. Po këtu, nisin dhe shitjet e crossover-it restyling Porsche Macan. Në Evropë, kjo risi do të vijë aty nga dhjetori i vitit 2018. Të dhënat mbi çmimet prodhuesi gjerman do t’i zbulojë pas ekspozimit të makinave nga distributorët zyrtarë.

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër