Një kabriolet i rrallë i vitit 1965 që mund të notojë.

Në ankandin Bonhams më 13 gusht 2021, do të jetë në shitje kabrioleti Amphicar 770, i krijuar nga inxhinieri gjerman Hans Trippel i Quandt. Indeksi në emrin e modelit tregon karakteristikat e tij: kabrioleti mund të arrijë 70 milje në rrugë dhe deri në 7 milje në ujë. Në total, Quandt ka ndërtuar më pak se 4,000 amfibë të tillë dhe planifikon të shesë njërin prej tyre për 50,000 dollarë USA.
Ekzemplari për shitje është ndërtuar në vitin 1965. Kilometrazhi i këtij kabrioleti nuk është nominuar, por drejtuesit e ankandit specifikojnë se ai i ka kaluar 10 vitet e fundit me të njëjtin pronar.


Amfibi ishte i pajisur me një motor Triumph 1,14 litra me 40 kuaj fuqi i shoqëruar me një cambio me katër marshe. Në tokë, ai mund të lëvizte si një kabriolet i zakonshëm, në ujë në pjesën e pasme hynin në punë dy helika.
Prodhuesi priste të shiste deri në 20 mijë amfibë të tillë në vit në SHBA, por gjatë gjithë prodhimit të Amphicar në periudhën nga 1961 deri në 1965, ishte e mundur të gjendeshin blerës për më pak se 4 mijë makina.
Kështu ish-Presidenti amerikan Lyndon Johnson u bë një nga pronarët e kabrioletit lundrues.
Amphicar 770 nuk është i pazakontë në ankande. Për shembull, një amfib i ngjashëm i modelit të vitit 1967 doli tashmë në shitje në vjeshtën e vitit 2020. Në atë kohë, kjo makinë u shit për 75,000 dollarë.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër