Minivani elektrik në seri VW ID.Buzz: imazhet e para

Gjatë prezantimit të cross-coupe ID.5 elektrike, kompania Volkswagen tregoi për herë të parë një model prodhimi të minivanit elektrik. Ai pritet të dalë në treg me emrin ID.Buzz dhe do të jetë pasardhësi i VW T1 dhe VW T2. Siç sqaron Carscoops, modeli do të dalë në treg me shumë variante të sistemeve motorike, si dhe me versione komerciale dhe pasagjerësh me dy madhësi të bazës së rrotave.


Në prezantim VW ID.Buzz u mbulua me një kamuflazh të markës Volkswagen të zhvilluar posaçërisht për prototipet elektrike. Sidoqoftë, mund të konsideroni optikën LED, të lidhur me një shirit të ndritshëm si dhe mungesën e grilës së radiatorit. Minivani elektrik do të ketë gjithashtu dyer anësore rrëshqitëse.
Supozohet se grupi i sistemeve motorike për VW ID.Buzz do të përbëhet nga ata motorë që janë tashmë në linjën ID (me kapacitet deri në 306 kuaj fuqi). Është e mundur që ky minivan të ketë versionin më të madh të baterisë deri në 111 kWh, megjithëse modifikimet bazë janë planifikuar të pajisen me bateri 48 kWh.


Të gjitha modifikimet e ID.Buzz janë planifikuar të prodhohen në fabrikën e Volkswagen në Hanover. Prodhimi duhet të fillojë në fillim të vitit 2022. Debutimi zyrtar i këtij minivan mund të bëhet që në nëntor-dhjetor 2021.
Më herët u raportua se Volkswagen mund të ndërtonte një automjet plotësisht autonom mbi bazën e këtij minivani: furgoni pa pilot do të bëhet struktura mbajtëse e flotës për shërbimet e shpërndarjes komerciale. Testet e një automjeti të tillë pa pilot tashmë janë duke u zhvilluar.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër