Mercedes-Benz do të ndalojë shitjen e të gjithë universal-eve të saj

Për të kursyer para për krijimin e një game të re modelesh elektrike, kompania gjermane Mercedes-Benz planifikon të braktisë plotësisht modelet në karrocerinë universal deri në vitin 2030. Kjo është raportuar nga botimi Automobilwoche, duke cituar burimet e veta.
Supozohet se modeli i parë që kompania gjermane do të ndalojë së prodhuari do të jetë CLA Shooting Brake. Shitjet e këtij modeli do të ndërpriten në vitin 2025 dhe nuk do të ketë gjeneratë të re të këtij modeli. I fundit në radhë duhet të jetë universali E-Class, i cili do të largohet nga tregu së bashku me ndryshimin e gjeneratës në vitin 2030.


Në shtator të vitit 2021, Markus Schaefer, Shefi Operativ i Mercedes-Benz, konfirmoi supozimin se kompania gjermane po braktiste universal-et. Ai vuri në dukje rënien e popullaritetit të këtij lloji të karrocerisë dhe kërkesën në rritje për crossovers dhe fuoristrada.
Për më tepër, është mjaft e qartë se duke braktisur modelet jofitimprurëse, Mercedes-Benz do të jetë në gjendje të lëshojë fonde për prodhimin masiv të makinave elektrike. Një shembull i mrekullueshëm i kësaj ideje është koncepti EQXX, mbi bazën e të cilit kompania gjermane dëshiron të krijojë një model të ngjashëm që mund të udhëtojë deri në 1000 kilometra pa karikim shtesë dhe të marrë shpejtësinë 100 km/orë në vetëm 4-5 sekonda.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër