Makinë elektrike fluturuese nga një kompani kineze

Kompania kineze Xpeng, e njohur për makinat e saj elektrike, ka njoftuar punimin e një aeromobili. Siç sqaron CNBC, ende nuk ka detaje teknike, janë publikuar vetëm skicat paraprake. Megjithatë, një degë e Xpeng e quajtur HT Aero planifikon të fillojë prodhimin masiv të aeromobilit në vitin 2024.


Dallimi themelor midis punimit të ri dhe aeromobilëve të tjerë do të jetë mungesa e plotë e krahëve. Makina fluturuese Xpeng do të ketë dy helika të mëdha, të cilat do ta lejojnë atë të fluturojë si një kuadrikopter ose konvertiplan.
HP Aero deklaroi se do ta bëjë risinë mjaft të lehtë në mënyrë që dy helika të mund ta ngrenë atë në ajër, si dhe do të siguronte një sistem sigurie me shumë nivele. Specifikimet e tjera teknike janë ende të panjohura.
Botimi Autoevolution sqaron se ky nuk është projekti i parë premtues HT Aero: kompania ka disa projekte transporti me ngritje dhe ulje vertikale në portofolin e saj. Megjithatë, risia e ardhshme duhet të jetë një hap përpara, pasi do të jetë në gjendje të fluturojë në lartësi të ulëta dhe të kalojë në rrugë normale me të njëjtën lehtësi.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur
  • Vitali 17.12.2021 18:22
    Do të fluturoja nëpër qytet...

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër