Makina sportive Nissan Z e prezantuar zyrtarisht për prodhim në seri.

Kompania Nissan ka prezantuar coupe sportive Z në seri, bazuar në konceptin Z Proto. Makina do të jetë një vazhdim i linjës sportive Z, por pa një indeks dixhital, si në makinat e tjera në gamën Z.
Pamja e jashtme e Nissan Z është bërë një përsëritje pothuajse e plotë e konceptit, por coupe ruan siluetën, dritat e pasme të pazakonta dhe një numër elementësh që të kujtojnë modelet e mëparshme të serisë Z.

Për shembull, fenerët LED duhet të kujtojnë Fairlady 240ZG të viteve 1970. Për më tepër, coupe ka marrë dy spoiler shtesë në pjesën e përparme dhe të pasme, aerodinamika e të cilave llogaritet sipas modelit të GT-R aktual, por ato do të shfaqen në veturën sportive vetëm në paketën premium Performance. Sediljet brenda makinës janë projektuar gjithashtu me teknologjinë GT-R.


Pjesa e brendshme ruan disa elementë të stilit retro me të cilët ishte pajisur koncepti. Rolin e kruskotit e luan një ekran i projektuar posaçërisht 12.3 inç.
Nissan Z bazohet në platformën coupe 370Z, por shasia u bë më e fortë, u aplikuan amortizatorë të rinj dhe ngarja e makinës është impostuar ndryshe. Versioni bazë i makinës Nissan Z do të ketë disqe 18-inç, ndërsa versioni më i shtrenjtë do të ketë disqe 19-inç.

Motori V6 3,0 litra përpunon 405 kuaj fuqi. Motori do të kombinohet me një kambio manuale me gjashtë marshe ose me një kambio automatike me nëntë marshe.
Në tregun amerikan, Nissan Z do të shfaqet në dy variante të pajisjeve — Sport dhe Performance. Çmimi i makinës ende nuk është bërë i ditur.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër