Makina e re sportive Lotus Emira debutoi me motorët Mercedes-AMG dhe Toyota.

Lotus ka zbuluar makinën e saj më të fundit sportive Emira, e cila jo vetëm që do të zëvendësojë tre modele (Elise, Exige dhe Evora), por gjithashtu do të bëhet Coupe-ja e fundit e kompanisë me një motor të zakonshëm.

Makina do të shfaqet në pranverën e vitit 2022 dhe do të konkurrojë me Porsche 718 Cayman.

E ndërtuar në një shasi alumini, Lotus Emira është bërë makina më e madhe sportive e markës. Përveç shasisë së re, me lançimin e Emira, kompania ka aplikuar një stil të ri dizajni për herë të parë në segmentin masiv — modeli është bërë në të njëjtën mënyrë si modeli kryesor elektrik Evija me shumë elemente interesante.


Lotus Emira ka një interior krejtësisht të ri, me panel tjetër të përparmë, me pjesën qendrore dhe timonin.

Makina sportive ka një sistem mediatik me touch screen 10,25-inç dhe një monitor të madh si një panel kontrolli.Për më tepër, konfigurimi bazë i coupe do të përfshijë sedilje me rregullime elektrike në 4 drejtime, dhe për një pagesë shtesë, do të jetë i mundur instalimi i sediljeve me rregullime në 12 drejtime. Emira do të shitet si një makinë e përdorimit të përditshëm, kështu që ka vend për shishe në panelet e derës, kurse në bagazh do të vendosen 151 litra ngarkesë, si dhe do të ketë vend për 208 litra nga hapësira prapa mbështetëseve të sediljeve.

Për herë të parë, motori bazë për makinën sportive Lotus ishte një motor gjerman turbo me katër cilindra, i cili përdoret në modelet Mercedes-AMG. Ky motor ka një kapacitet prej 360 kuaj fuqi dhe kombinohet me një kambio robotike gjermane me shtatë marshe. Versioni i nivelit të lartë të Emira-s do të jetë i pajisur me një motor japonez V6 nga kompania Toyota me kapacitet 3,5 litra. Ky motor ka 400 kuaj fuqi dhe instalohet me një kambio automatike me gjashtë marshe ose kambio mekanike me gjashtë marshe.

Risia do të prodhohet në Norfolk. Çmimi bazë i Emiras do të jetë afërsisht 60 000 paund britanik.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër