Land Rover Discovery 4 - ekonomi, rehati dhe cilësi.

Historia e Land Rover Discovery filloi në vitin 1989 në ekspozitën ndërkombëtare të automobilave në Frankfurt. Pas kësaj, në rally Camel Trophy, kjo makinë vërtetoi shumë herë cilësitë e saj të shkëlqyera. Me kalimin e kohës, makina ndryshoi, por ruajti parametrat e saj më të mirë. Ndër fuoristradat e tjera, Discovery gjithmonë dallohej jo vetëm për pamjen e saj të madhe dhe të dallueshme, por edhe për fuqinë e saj. Land Rover Discovery 4 ka një dizajn modern që e bën këtë makinë tërheqëse dhe të respektueshme.


Land Rover Discovery 4, me të vërtetë, ka një dizajn të njohur. Është bërë me forma të rregullta me linja të drejta që ju lejojnë të shihni në këtë makinë një mjet të shkëlqyeshëm dhe të besueshëm në asfalt, baltë ose borë. Përveç kësaj, kjo paraqitje e makinës tregon statusin e lartë të pronarit të saj.


Komoditeti i kësaj makine rritet për shkak të pjesës së lartë të tavanit mbi sediljet e pasme. Kjo nuk është vetëm pjesë e dizajnit të makinës, por u lejon pasagjerëve shtatlartë të ulen me lehtësi në sediljet e pasme. Konstruksioni i mirë i sediljeve prej lëkure bën të mundur që shoferi të jetë komod në timon dhe zvogëlon lodhjen edhe nëse është në rrugë për një kohë të gjatë. Në panelin e instrumenteve janë të vendosura: speedometri, tahometri, treguesit e nivelit të karburantit në serbatorin e karburantit dhe të temperaturës së motorit. Falë kësaj, makina i jep shoferit informacione shumë të hollësishme në lidhje me gjendjen e të gjitha sistemeve të saj gjatë udhëtimit.


Makina është e pajisur me një sistem audio Harman Kardon Logic 7 dhe gjithashtu ka një subwoofer dhe një CD-Changer. Ky sistem ka cilësinë më të lartë të zërit, dhe drejtimi i tij kryhet duke përdorur butonat në timonin e makinës. Cruise control rregullohet në të njëjtën mënyrë.


Discovery 4 ka jo vetëm një brendësi të bollshme, por edhe një hapësirë të madhe bagazhi me një kapacitet prej 1192 litra. Në të njëjtën kohë, ekziston mundësia që ajo të rritet nëse palosni rreshtin e pasëm të sediljeve. Kjo do të shtojë 2558 litra në hapësirën e bagazhit. Kështu, do të jetë e mundur të transportoni ngarkesa të përmasave të mëdha në këtë makinë.


Konsumi i karburantit i një Discovery 4 me motor diesel është shumë i ulët. Kjo arrihet me ndihmën e kombinimit harmonik të motorit, transmisionit dhe peshës të automjetit. Motori diesel i Discovery 4 funksionon shumë qetësisht: vërtetohet që zhurma që prodhon është 2 decibel më e ulët se ajo e një motori me benzinë.


Avantazhi kryesor i kësaj makine është ngarja e mirë e saj në një rrugë të keqe. Land Rover Discovery 4 është i pajisur me një pezullim të pavarur të lehtë. E bën ngarjen të rehatshme në çdo lloj rruge. Falë pajisjes teknike moderne të kësaj makine, shoferi do të jetë në gjendje të zgjedhë mënyrën optimale të lëvizjes për çdo situatë rruge. Gomat e mëdha të rrotave lejojnë që kjo fuoristradë të lëvizë pa vështirësi nëpër rërë, tokë, borë ose autostradë.


Land Rover Discovery 4 është një makinë moderne, funksionale dhe e rehatshme. Ajo ka një brendësi të bollshme dhe hapësirë të gjerë bagazhi; ajo kapërcen lehtësisht pengesat e ndryshme; shoferi dhe pasagjerët ndjehen rehat pavarësisht nga lloji i rrugës. E gjithë kjo e bën këtë fuoristradë një blerje shumë të leverdisshme.
Land Rover Discovery 4 është i përshtatshëm për pushime familjare, i përshtatshëm për udhëtime të gjata, do të jetë i dobishëm për eksplorimin e rrugëve të vështira. Kjo makinë do t’i sjellë shumë kënaqësi pronarit të saj dhe pasagjerëve.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër