Lamborghini së shpejti do të heqë nga prodhimi flagship legjendar.

Kompania Lamborghini shiti të gjithë edicionin e makinës Aventador në versionin më të fundit të Aventador LP 780-4 Ultimae dhe nuk pranon më porosi për këtë supermakinë. Lajmi bëhet i ditur nga botimi britanik Evo. Deri në fund të vitit, uzina në Sant'Agata Bolognese do të vazhdojë të prodhojë Aventador LP 780-4 Ultimae, Aventador S dhe Aventador SVJ të porositur më parë, pas së cilës kompania do të fokusohet në modelin Countach.


Prodhimi i makinës Aventador filloi në vitin 2011 dhe është bërë flagship më i suksesshëm në historinë e kompanisë Lamborghini. Në 10 vjet, kompania ka shitur mbi 10,000 nga këto coupe dhe roadster, pa llogaritur shtatë modele të veçanta të ndërtuara në të njëjtën bazë.
Makina është e pajisur me një motor atmosferik benzinë V12 6.5 litra, i cili ka një kapacitet, në varësi të modifikimit, deri në 780 kuaj fuqi. Së bashku me motorin, funksionon kambio robotike me shtatë marshe, e prodhuar nga kompania Graziano. Supermakina u prodhua vetëm me katër rrota aktive.

Pasardhësi i modelit Aventador do të prezantohet në fund të vitit 2021 ose në fillim të vitit 2022. Sipas raportimeve, flamuri i ri i Lamborghini fillimisht do të jetë një hibrid me një motor atmosferik benzinë V12.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër