Kompania Volvo po planifikon të ruajë sedanët dhe universalët

Përkundër faktit se crossover-at dhe fuoristradat tani përbëjnë dy të tretat e shitjeve të Volvo-s, kompania nuk do të heqë dorë nga prodhimi i autoveturave tradicionale me karrocerinë sedan dhe universal. Për më tepër, kompania suedeze do të vazhdojë të krijojë autovetura të reja dhe të përmirësojë ato ekzistuese. Kompania planifikon të përmirësojë vetitë aerodinamike të autoveturave duke përdorur teknologji të reja që mund të përdoren në krijimin e makinave elektrike, pasi makinat elektrike do të përbëjnë bazën e të gjithë gamës së Volvos në të ardhmen.


Vlen të theksohet se kompania suedeze synon të rrisë prodhimin e makinave elektrike me më shumë se gjashtë herë, kurse aty nga viti 2025 numri i modeleve elektrike Volvo do të jetë të paktën 50% i të gjithë gamës së modeleve.
Një tjetër “revolucion” duhet të ndodhë në emrat e modeleve të kësaj marke suedeze. Tashmë është bërë e ditur se Volvo planifikon të heqë përfundimisht makinat me indekse alfanumerik (XC90, V90, XC60, etj.) nga gama e modeleve të saj. Ato do të zëvendësohen me emra të plotë për secilin model. Për shembull, mund t'i kushtoni vëmendje crossover-it të ri të Volvo-s, i cili do të jetë plotësisht elektrik dhe do të quhet Embla.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër