Kompania Mercedes-AMG prezantoi modelin EQE të ri të vitit 2023

Kompania Mercedes-Benz ka zgjeruar gamën e saj të modeleve të sedanit elektrik EQE duke shtuar dy versione të fuqishme AMG: EQE 43 4Matic dhe EQE 53 4Matic+. Këto versione janë të pajisura me dy motorë dhe arrijnë shpejtësinë deri në 100 km/orë në një mesatare prej 3-4 sekondash. Vlen gjithashtu të theksohet se makinat e reja elektrike Mercedes-AMG do të mund të përshkojnë deri në 518-533 kilometra me një karikim të vetëm.


Të dy variantet do të pajisen me shasi AMG Ride Control+ me suspension ajri, me të gjitha funksionet e mundshme AMG dhe me dizajn origjinal. Versioni më i aksesueshëm AMG me indeks 43 është i pajisur me motorë me kapacitet total prej 476 kuaj fuqi. Ky version merr 4,2 sekonda për të përshpejtuar në 100 km/orë, por vetëm me kusht që bateria të jetë të paktën 50% e karirkuar. Shpejtësia maksimale është e kufizuar në 210 km/orë dhe një karikim i plotë mjafton për 533 kilometra.

Versioni i fuqishëm AMG me indeks 53 është i pajisur me dy motorë me një kapacitet total prej 626 kuaj fuqi, kurse me paketën opsionale AMG Dynamic Plus në modalitetin Race Start, fuqia është 687 kuaj fuqi. EQE 53 standarde e rrit shpejtësinë deri në 100 km/orë për 3,5 sekonda, kurse me paketën AMG Dynamic Plus për 3,3 sekonda. Shpejtësia maksimale e një sedani të tillë është përkatësisht 220 km/orë dhe 240 km/orë.

Vizualisht, Mercedes-Benz EQE i ri do të njihet nga grila karakteristike e radiatorit të modelit AMG dhe spoileri i zmadhuar në kofanon e bagazhit. Brenda sedanëve të tillë janë: timoni sportiv, sediljet me mbështetëse anësore të përmirësuar dhe dizajni sportiv. Paneli i përparmë i markës Hyperscreen me tre ekrane vendoset në këto modele vetëm si opsion.
Shitjet e modifikimeve të reja të sedanit elektrik EQE do të fillojnë në Evropë njëkohësisht me versionin bazë të EQE 350 në verën e vitit 2022.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër