Hyundai Sonata kaloi crash testin me pesë yje.

Gjeneratёs sё re tё Hyundai Sonata i është dhёnё një vlerësim sigurie me pesë yje nga Drejtoria Kombëtare e Transportit Rrugor të SHBA-së, duke përdorur metodikën e saj të mirënjohur NHTSA. Kjo u raportua nga zyra e shtypit e prodhuesit, duke vënë në dukje se më herët Sonata e re u bё laureate e TOP SAFETY PICK, i krijuar nga Instituti i Amerikës së Veriut për sigurinë në rrugë IIHS.


NHTSA dhe IIHS janë dy struktura, me metodat e tyre të crash testit, që luajnë rolin e EuroNCAP të pёrhapur në Evropë, por në SHBA. Më autoritativi dhe i detyrueshmi pёr certifikimin e makinave në Shtetet e Bashkuara, është vetëm NHTSA. Kështu, NHTSA propozoi futjen e funksionit special Driver Mode në software e smartphone-ve që bllokon aplikacionet që shpërqendrojnë shoferin.


Tek Hyundai Sonata e re për sigurinë, ndër të tjera përgjigjen nëntë airbags dhe një sistem i integruar i ndihmës për shoferin ADAS, i cili përfshin funksionet e paralajmërimit tё përplasjes me frenimin automatik dhe paralajmërimet pёr daljen nga korsia e qarkullimit. Këto karakteristika janë në dispozicion si pajisje standarde. Gama e motorëve përfshin ata me benzinë 2.0 litra 150 kuaj fuqi dhe 2.5 litra me një kapacitet 180 kuaj fuqi. Të dy motorët janë të kombinuar me një kuti shpejtësie automatike me 6 marshe, e cila u instalua tek makinat Sonata të gjeneratës së mëparshme.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër