Huawei mund të blejë një kompani automjetesh për t'u bërë prodhues.

Pronarët e koncernit kinez Huawei po shqyrtojnë mundësinë e blerjes së një kompanie të vogël automjetesh. Siç sqaron agjencia Reuters, ky hap do të lejojë që koncerni të bëhet një prodhues i vërtetë i makinave.

Sipas burimeve të agjencisë, Huawei tashmë është në bisedime me Chongqing Sokon për të blerë një njësi të përpunimit të automjeteve elektrike. Aktivi kryesor i Chongqing Sokon është marka Seres, pasi pikërisht me këtë markë u prezantua modeli i parë i kësaj kompanie në ekspozitën ndërkombëtare të automjeteve në Shanghai.

Blerja do të jetë një hap i mirë për zhvillimin e biznesit të automjeteve të Huawei dhe do t'i mundësojë asaj hyrjen në tregun e automobilave me markën e vet. Qëllimi kryesor i koncernit është dëshira për të qenë në segmentin e «transportit inteligjent elektrik», popullariteti i të cilit po rritet në Kinë. Marrëveshja mund të përfundojë në korrik 2021.

Crossoveri Seres SF5, i prezantuar në Shangai, ishte i pajisur me dy motorë elektrikë me 550 kuaj fuqi dhe një gjenerator benzine, i cili mund të përshkojë deri në 1000 kilometra. Specialistët e Huawei-it e kanë pajisur atë me një sistem-media modern me zgjedhje të shërbimeve të ndryshme online. Shitjet e Seres SF5 duhet të fillojnë nga fillimi i verës 2021.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër