Historia e markës Haval.

Haval është një markë kineze e automobilave që u themelua në vitin 2013. Është një njësi e kompanisë Great Wall Motors për prodhimin e crossovers dhe fuoristradeve. Emri Haval vjen nga fraza angleze «I Have All», d.m.th., «Unë kam gjithçka», e cila shpjegohet me faktin se duke qenë «të afërmit» më të rehatshëm dhe të shtrenjtë të Great Wall, modelet e Haval gjithmonë kanë pajisje më të bollshme. Për më tepër, sipas idesë së marketingut të markës, fjala «Gjithçka» do të thotë: një familje e fortë, punë interesante, miq besnikë dhe një makinë e besueshme.

Haval është një markë kineze e automobilave që u themelua në vitin 2013. Është një njësi e kompanisë Great Wall Motors për prodhimin e crossovers dhe fuoristradeve. Emri Haval vjen nga fraza angleze «I Have All», d.m.th., «Unë kam gjithçka», e cila shpjegohet me faktin se duke qenë «të afërmit» më të rehatshëm dhe të shtrenjtë të Great Wall, modelet e Haval gjithmonë kanë pajisje më të bollshme. Për më tepër, sipas idesë së marketingut të markës, fjala «Gjithçka» do të thotë: një familje e fortë, punë interesante, miq besnikë dhe një makinë e besueshme.
Great Wall filloi prodhimin e crossovers dhe fuoristradeve në 2002 dhe modeli i parë ishte Great Wall Safe, i cili ishte një kopje e licencuar e Toyota 4Runner e vitit 1989.


Great Wall filloi prodhimin e crossovers dhe fuoristradeve në 2002 dhe modeli i parë ishte Great Wall Safe, i cili ishte një kopje e licencuar e Toyota 4Runner e vitit 1989.

Në 2005, u shfaq crossover Great Wall Hover (i quajtur më vonë Haval H3), ishte ai që u bë fuoristrada e parë kineze që u certifikua nga Bashkimi Evropian.


Në vitin 2011, Great Wall Hover u zëvendësua nga crossover Haval H6, i cili mori çmimin “Fuoristrada kineze e vitit 2012”. Ne periudhën nga 2003 deri 2013, Great Wall Motor shiti rreth një milion crossovers në vende të ndryshme.


Në Janar 2012, Haval mori pjesë në Dakar Rally, duke u bërë ekipi i vetëm Kinez në këtë konkurs. Sipas rezultateve të Rally, Haval zuri vendin e 6-të. Në konkurs morën pjesë automjeti garues Haval Dakar, i cili është një modifikim i modelit flamurtar të markës Haval H8.

Në vitin 2013, u regjistrua një markë e veçantë Haval — një njësi e crossovers dhe fuoristradeve Great Wall Motors. U bë shumë punë për të prodhuar automobilat e Haval-it. Ekspertë ndërkombëtarë nga Evropa dhe Japonia u ftuan të punojnë në këtë markë. Kompania ndërtoi dy fabrika moderne me pajisje, e cila ende mbetet një nga më modernet në Kinë. U studiuan teknologjitë më të fundit të prodhimit dhe u nënshkruan marrëveshjet e bashkëpunimit me furnizuesit e mirënjohur të komponentëve,me më të mirët në botë.


Që në fillim u vendos që nën markën Haval të krijohet një produkt për tregun global. Pra, ishte e nevojshme që të përputhej me të gjitha standardet ndërkombëtare për cilësi, siguri, ekologji dhe dizajn. Si rezultat, Haval ishte në gjendje t’i prezantonte publikut makina të nivelit të lartë.


Në vitin 2015, si pjesë e një strategjie zhvillimi, modelet u ndanë sipas ngjyrave të logos në dy linja: Haval Red (modele klasike) dhe Haval Blue (modele sportive). Në autosallonin në Shanghai në vitin 2015, marka Haval prezantoi 17 modele makinash. Në vitin 2018, modeli Haval H6 hyri në TOP 10 të crossovers dhe fuoristradave më të njohura në botë, duke zënë vendin e 7-të.


Modelet Haval aktualisht shiten në 40 shtete të botës. Tregjet kryesore: Kina, Afrika, Amerika e Jugut, vendet e Lindjes së Mesme dhe vendet e Evropës Lindore. Në të ardhmen, Great Wall Motors planifikon të fillojë shitjen e automjeteve të veta në tregjet e SHBA dhe Evropës Perëndimore.

Në vitin 2015 filloi ndërtimi i uzinës Haval në Rusi. Investimet në këtë projekt arritën në rreth 500 milion dollarë (kjo është fabrika e parë e koncernit Great Wall, që nuk është ndërtuar në Kinë). Uzina ka një sipërfaqe totale prej 2.16 milion metra katrorë dhe ndodhet afër qytetit Tula. Në Dhjetor 2018, u montua ekzemplari i parë provë Haval F7, dhe në qershor 2019, uzina filloi punën e saj të plotë. Në fazën e parë, uzina do të jetë në gjendje të prodhojë 80,000 makina në vit; në fazën e dytë, kapaciteti i prodhimit do të arrijë në 150,000 makina në vit. Uzina prodhon modele F7, H6 dhe H9.

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër
Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur