Geländewagen nga Mansory, të cilit u janë ndryshuar pothuajse të gjitha detalet e karrocerisë.

Studio gjermane e tuning-ut Mansory paraqiti një projekt të quajtur Gronos bazuar në gjeneratën e dytë të Mercedes-AMG G 63. Gronos është me 265 kuaj fuqi, më e fuqishme se Geländewagen-i i zakonshëm dhe vlerësohet në 665 000 dollarë.

Motori V8 katër litërsh me 585 kuaj fuqi, u përmirësua deri në 850 kuaj fuqi. Për të arritur një efekt të tillë në motor përdoret një turbinë e re, një sistem i ri prodhimi dhe njësi e re drejtimi. Sistemi i katër rrotave aktive mbetet i njëjtë.Marrja e shpejtësisë deri 100 km/orë u zvogëlua me një sekondë përsa i përket SUV-it klasik — nga 4.5 në 3.5 sekonda. Versioni i zakonshëm Mercedes-AMG G 63 ka shpejtësi maksimale 220 apo 240 km/orë. Versioni nga Mansory arrin 250 km/orë.

Kofano, parakolpi, streha e tavanit të makinës, këllëfi i gomës rezervë dhe disa elementë të tjerë të jashtëm janë bërë nga fibra karboni. Pamja e jashtme praktikisht e çdo detali të karrocerisë ka ndryshuar për shkak të shtresave të shtuara. Dritat LED u shfaqën në tavanin e makinës dhe diametri i rrotave u bë 24 inç. Karroceria është lyer në ngjyrën British racing green dhe tapiceria brenda është lëkurë e shtrenjtë kafe, duke përfshirë edhe bagazhin.Modeli i quajtur Gronos u shfaq në gamën Mansory në vitin 2013. Tashmë ai u ndërtua për herë të parë mbi bazën e Geländewagen të gjeneratës aktuale W463.


‹ Postimi i mëparshëm