Fuoristrada Volvo XC90 i gjeneratës së re

Fuoristrada e madhe Volvo XC90 i gjeneratës së re do të dalë në tregun ndërkombëtar të automobilave në versionin elektrik dhe me benzinë. Në pjesën e jashtme, fuoristrada premtuese përsërit kryesisht konceptin Recharge të paraqitur në korrik të vitit 2021, i krijuar nën udhëheqjen e shefit të projektuesit të Volvo Cars, Robin Page. Avantazhi kryesor i dizajnit të konceptit Recharge është kombinimi i rrallë i thjeshtësisë dhe funksionalitetit.


XC90 i ri do të bazohet në platformën modulare SPA të gjeneratës së dytë, e cila do të përdoret në të ardhmen e afërt për të gjitha modelet Volvo dhe Geely. Modifikimet elektrike do të dallohen nga dyshemeja krejtësisht e sheshtë dhe interjeri minimalist skandinav. Versioni me motor benzine do të ruajë interjerin tradicional për kompaninë suedeze. Vlen të theksohet se prodhimi i kësaj fuoristrade me motorë nafte nuk është fare i planifikuar.

Pritet, që XC90 elektrike do të dalë në treg në disa konfigurime, të ndryshme nga njëri-tjetri vetëm në kapacitetin e baterisë. Gama e konfigurimit të nivelit të lartë do të arrijë 500 kilometra.
Premiera e Volvo XC90 të ri është planifikuar për vitin 2022, kurse fillimi i shitjeve është planifikuar për tremujorin e parë të vitit 2023.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër