Është shpallur makina më e vjedhur e vitit në Gjermani

Botimi Auto Bild shkruan për vjedhjet e makinave duke iu referuar përllogaritjeve të Shoqatës së Përgjithshme të Industrisë Gjermane të Sigurimeve. Në përgjithësi, në vitin 2020, numri i makinave të vjedhura në Gjermani ishte rreth një herë e gjysmë më pak se në vitin 2019, megjithatë, filluan të vidheshin makina më të shtrenjta.

Vendin e parë në mesin e makinave më të vjedhura e ka zënë fuoristrada Range Rover Velar. Statistikat e vjedhjeve të kësaj makine janë si më poshtë: 15,5 raste vjedhjesh për 1000 makina të siguruara. Dëmi mesatar është 52 200 euro. Në vend të dytë është crossover-i i famshëm BMW X6 (9 raste vjedhjesh për 1000 makina, niveli mesatar i dëmtimit 45 400 euro), vendin e tretë e ka zënë Kia Stinger (6,7 raste, 31 750 euro).


Për më tepër, dhjetë makinat më të vjedhura përfshinin Range Rover, Lexus NX, Toyota Land Cruiser, Toyota Prius, Porsche 911 dhe Ford Edge, dhe vendi i dhjetë u nda midis BMW X5 dhe Hyundai Santa Fe: ato u vodhën mesatarisht 3,4 herë për një mijë automjete të siguruara.
Nëse në vitin 2019 në Gjermani janë vjedhur 14.229 makina të siguruara, atëherë për shkak të kufizimeve të pandemisë në vitin 2020, ky numër ka rënë në 10.697. Mirëpo, vlera mesatare e dëmit për herë të parë ka kaluar 20 mijë euro. Në total, sipas siguruesve gjermanë, në shtator të vitit 2021, rrëmbyesit shkaktuan dëm mbi 214 milionë euro.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër