Crossover i ri Audi Q8.

Fillimisht, pritej që prodhuesi gjerman do të paraqiste një crossover të ri, në kuadër të autosallonit në Paris (tetor 2018), por, përfundimisht, modeli Audi Q8 2019 u prezantua në qershor në Brand Summit, në Kinë. Versioni sportiv i modelit do të prezantohet në Gjenevë në vitin 2019.

Në aspektin e paraqitjes, Audi Q8 nuk të befason: crossover-i është shumë i ngjashëm me paraardhësin e tij Sport Concept. Brenda kompletit bazë janë disqe me diametër 19 inches, por, me një pagesë shtesë, ju mund të blini rrota me diametër 21-22 inches.

Nga prapa makinës, është e lehtë të dallosh shiritin e errët përgjatë të cilit vendosen fenerët LED. Në tavanin e Q8 ka një spoiler, dizenjo e të cilit ofrohet në disa variante. Audi Q8 është bërë në stilin e veturës së bollshme A8. Shoferi mund të monitorojë gjendjen e makinës në sajë të dy ekraneve. Sa për timonin, ai është bërë në një stil sportiv. Në sediljen e pasme mund të ulen lirshëm tre persona dhe pasagjerët nga prapa kanë më shumë hapësirë mbi kokat e tyre se në modelet e tjera. Modeli i ri, siç pritej, do të jetë me ingranazhet përfshirëse. Karakteristikat e Audi Q8 në dimensione: Gjatësia — 4986 mm, gjerësia — 1995 mm, lartësia — 1705 mm, interaksi — 2897 mm.

Kapaciteti i portobagazhit në gjendjen e zakonshme është 605 litra. Në qoftë se mbështillni (palosni) shpinën e sediljeve të pasme — 1755 litra.

Në varësi të modifikimit, motorët do të zhvillojnë fuqi të ndryshme. Në modifikimin e 55 TFSI, fuqia do të jetë 340 kuaj fuqi (motor benzinë V6 me kapacitet 3 litra), në 50 TDI — 286 kuaj fuqi (motor turbodiesel, 3 litra), në 45 TDI — 231 kuaj fuqi (motor turbodiesel, 3 litra).

Në të ardhmen, linja e modifikimeve do të zgjerohet (pritet prodhimi i modifikimit të ri SQ8). Është planifikuar, gjithashtu, të krijohet një hibrid i plotë dhe modifikim i RS Q8, kapaciteti i të cilit do të kalojë 600 kuaj fuqi.

Vlen të përmendet se Audi i ri Q8 2019 është prezantuar maksimalisht nga asistentët elektronikë, të cilët, në të ardhmen, do të çojnë në krijimin e një autopiloti. Monitorimi i situatës në rrugë realizohet duke përdorur 5 radarë, 6 kamera, 12 sensorë me ultratinguj dhe një skaner me lazer. Tani makina është në gjendje t’i njohë vetë bordurat dhe të mos i prekë ato. Gjithashtu, mund të hyjë dhe të dalë nga garazhi, duke skanuar përmasat me sensorë. Përveç kësaj, Q8 mund të ndalojë automatikisht, nëse shoferi nuk reagon ndaj sinjaleve elektronike.

Informacion të saktë mbi pajisjet dhe çmimet ende nuk ka, por vlera e pritshme e crossover-it në vendet evropiane do të jetë jo më pak se 75.000 euro. Çmimi mund të rritet për shkak të opsioneve të veçanta të shtrenjta.

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër