Crossover-i më i vogël se Jeep-i në platformën Peugeot.

Kompania Jeep po shqyrton mundësinë e prodhimit të një modeli krejtësisht të ri për tregjet e automobilave në Evropë dhe Indi. Sipas të dhënave të Automotive News, crossoveri i ri do të jetë shumë kompakt (më i vogël se Renegade aktual që është 4.2 metra i gjatë) dhe do të bazohet në platformën e koncernit të PSA.


Crossoveri i ri do të bëhet në platformën modulare franceze CMP (në të janë ndërtuar Peugeot 2008 dhe Opel Mokka). Motorët që do të instalohen në këtë makinë janë gjithashtu francezë.


Ky Jeep do të prodhohet me katër rrota aktive dhe do të jetë hibrid, domethënë, me një motor elektrik në boshtin e pasëm. Një skemë e ngjashme zbatohet në disa modifikime të Peugeot 508, kurse Opel Mokka u ofrohet blerësve vetëm me rrota të përparme aktive.


Prodhimi i këtij crossoveri, sipas të dhënave të Automotive News, do të fillojë në korrik të vitit 2022 në një uzinë në Poloni. Më vonë, analogët e crossover-ave të ngjashëm duhet të prezantojnë kompanitë Alfa Romeo dhe Fiat.


Aksesi në teknologjinë franceze tek kompania Jeep u shfaq në kuadër të aleancës Stellantis të sapoformuar, të krijuar nga markat amerikane dhe evropiane. Hapi tjetër në integrim duhet të jetë zhvillimi i përbashkët i modeleve premium të markave Lancia, Alfa Romeo dhe DS.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër