Crossover-i më i lirë në botë kaloi një crash test me pesë yje.

Në Indi, crossover-i i ri Tata Punch, në një crash test mori pesë yje nga pesë të mundshme. Kjo është e jashtëzakonshme sepse kjo fuoristradë konsiderohet më e lira në botë.

Testet u kryen nga organizata e pavarur jofitimprurëse Global NCAP. Testi u krye nga Punch në konfigurimin bazë, i cili përfshin dy airbags dhe mbajtëset e sediljeve të fëmijëve Isofix. Tata Punch iu nënshtrua një goditjeje frontale me një barrierë me shpejtësi prej 64 km/orë, më pas një goditjeje anësore me një karrocë që lëvizte me 50 km/orë.


Brenda kishte dy manekinë për të rritur përpara dhe dy manekinë për fëmijë prapa në sediljet për fëmijë. Ekspertët e Global NCAP e vlerësuan mbrojtjen e të rriturve me 16.45 pikë nga 17 të mundshme. Fëmijët në Tata Punch janë të mbrojtur me 40.89 pikë nga 49 të mundshme.
Procesverbali theksoi se karroceria e makinës e ruajti integritetin e saj strukturor. Mbrojtja u konsiderua e mirë.
Pak fjalë për makinën: crossover-i është i gjatë 3.83 metra dhe ka një motor trecilindrik atmosferik 1.2 litra me kapacitet 86 kuaj fuqi. Motori është i kombinuar me një kambio mekanike ose robotike.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër