Cilat marka makinash u pëlqejnë më shumë klientëve - vlerësimi i J.D. Power.

Firma konsulente J.D. Power ka publikuar rezultatet e studimit të saj të radhës — vlerësimin APEAL. Si pjesë e këtij vlerësimi, analistët përcaktojnë markat e makinave që kënaqin më shumë pronarët e tyre pas 90 ditësh përdorimi. Në renditjen zyrtare, liderit e markave ishin Porsche dhe Dodge, të cilët shënuan të njëjtin numër pikësh, por jozyrtarisht fitoi Tesla.
Si pjesë e studimit, pronarëve të makinave të reja u kërkohet t'i vlerësojnë ato sipas 37 kritereve, e vlerësimi i përgjithshëm i kënaqësisë matet me një shkallë prej 1000 pikësh. Në total, më shumë se 110 mijë njerëz morën pjesë në studim.


Shumica e pikëve midis markave premium u shënuan nga marka Porsche — 882. Vendet e dyta dhe të treta u zunë nga Genesis dhe Land Rover, secila me 879 pikë.


Fituesi i tregut masiv është marka Dodge. Në vendin e dytë është marka Ram, vetëm 1 pikë prapa, në vendin e tretë është Nissan, me 866 pikë.


Në të njëjtën kohë, fituesi absolut i vlerësimit ishte marka Tesla me një tregues prej 893 pikë, por ajo merr pjesë në studim jozyrtarisht. Analistët J.D. Power nuk kanë leje zyrtare nga kompania për të kryer sondazhe të pronarëve të Teslas në disa rajone të SHBA-së, kështu që rezultati i markës llogaritet në bazë të treguesve të shteteve e tjera.
Në kategorinë e modeleve, General Motors Corporation ka pesë modele të markave që kanë arritur performancën më të lartë në klasat e tyre. Katër modele morën pozicionet drejtuese tek BMW, tek Hyundai dhe Nissan morën pozicione nga tre modele secila (Nissan Maxima duke fituar çmimin për të katërtin vit radhazi, kurse BMW X4 dhe Chevrolet Blazer për të tretin vit radhazi).


Analistët vërejnë se markat e tregut masiv po bëhen gjithnjë e më tërheqëse për pronarët e tyre.Në shkurt të vitit 2021, kompania J.D. Power ka publikuar rezultatet e një kërkimi tjetër të saj — një vlerësim të besueshmërisë së makinave trevjeçare. Më pak prishje për tre vjet funksionim u demonstruan nga makinat e markës premium japoneze Lexus.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër