BMW 4 Series i ri.

Kompania BMW ka njoftuar kalimin në fazën e fundit të testit rrugor tё makinёs coupe 4 Series të gjeneratës së dytë. Kompania zbuloi gjithashtu disa nga karakteristikat teknike të versionit M440i xDrive, i cili do të vendoset një shkallё poshtë M4 dhe do të pajiset me një instalim të butë hibrid.


Modifikimi M440i xDrive do të marrë një turbomotor V6 me kapacitet 374 kuaj fuqi dhe një gjenerator, që ndihmon motorin gjatë marrjes sё shpejtёsisё. Ushqehet nga një rrjet 48 volt. Pajisjet e kësaj makine gjithashtu përfshijnë një kuti shpejtësie automatike me tetë marshe. Vlen të përmendet se kjo makinë do të prodhohet me katër rrota aktive.


BMW 4 Series do të jetë 57 milimetra më i ulët se sedani BMW 3 Series (1385 mm), i cili është ndërtuar në të njëjtën platformë. Për të rritur ngurtësinë e karrocerisë nën kofano, në pjesёn e poshtme të makinës dhe në pikat e mbёrthimit të elementeve të suspensionit, u shfaqën përforcues shtesë.


Koeficienti i rezistencës aerodinamike të kësaj coupe është 0,015 më i vogёl se ai i një sedani. Sidoqoftë, në BMW 3 Series, ky parametër ndryshon në varësi të modifikimit. Treguesi më i mirë është 0,23 për versionin 320d.


Pas daljës së coupe, një kabriolet me një mbulesë të butë, një Gran Coupe me pesë dyer dhe një makinë elektrike i4 do të shfaqen në familjen BMW 4 Series. Ende nuk dihet kur do tё zhvillohet premiera e të gjitha këtyre makinave.Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër