Bentley i parë elektrik do të ndërtohet në platformën Volkswagen.

Makina e parë elektrike e kompanisë Bentley do të jetë pjesë e projektit Project Artemis. Në këtë projekt, inxhinierët e markave Audi dhe Porsche që i përkasin koncernit Volkswagen, janë duke punuar në një platformë të re elektrike. Bentley do të lancojë një crossover elektrik aty nga viti 2025, me planet për të kaluar plotësisht në motorë elektrikë deri në vitin 2030.


Inxhinierët e Bentley zhvilluan këtë gamë modelesh duke përdorur platformat ekzistuese. Vlen të përmendet se Bentley është përfshirë me Project Artemis që nga fillimi i projektit.


Me një shkallë të lartë probabiliteti, makina e parë elektrike e Bentley do të jetë një crossover. Kjo makinë elektrike do të ruajë plotësisht teknologjitë e Bentley, por paraqitja e saj është një domosdoshmëri, pasi rreth 40% e blerësve të makinave të kompanisë po konsiderojnë versionin elektrik si makinën e tyre të ardhshme.


Nga viti 2023, Bentley planifikon të ndalojë shitjen e makinave pa motor elektrik, dhe e gjithë gama e modeleve të markës do të bëhet hibride. Aty nga viti 2030, kompania synon të heqë dorë plotësisht nga përdorimi i motorëve të zakonshëm.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër