Aleanca e njohur planifikon të investojë në zhvillimin e makinave elektrike

Aleanca franko-japoneze e automobilave Renault-Nissan-Mitsubishi planifikon të investojë 23 miliardë euro në zhvillimin e teknologjisë së makinave elektrike gjatë pesë viteve të ardhshme. Kështu thuhet në deklaratën e aleancës, e cila është publikuar më 27 janar të vitit 2022.
Vlen të theksohet se Renault, Nissan dhe Mitsubishi kanë investuar tashmë mbi 10 miliardë euro në këto teknologji. Në tregjet kryesore (Evropë, Japoni, SHBA, Kinë), 15 uzina të aleancës franko-japoneze prodhojnë tashmë pjesë, motorë dhe bateri për 10 modele makinash elektrike.
Investimet shtesë do t'i lejojnë këto kompani të prodhojnë 35 makina të reja elektrike deri në vitin 2030 dhe kostoja e baterive deri në vitin 2026 do të ulet me 50%.


Me këtë qasje, deri në vitin 2030 aleanca franko-japoneze do të ketë një numër të madh uzinash për prodhimin e baterive për makina elektrike në vendet kryesore të prodhimit në botë. Kjo do të lejojë që aleanca të bëhet një lider botëror në prodhimin e makinave elektrike, të cilat tashmë janë shumë të njohura në mesin e blerësve.
Renault, Nissan dhe Mitsubishi gjithashtu nuk harrojnë zhvillimin e sistemeve autopilot. Deri në vitin 2026, aleanca planifikon të ketë 45 modele me teknologji të ngjashme dhe vëllimi i përgjithshëm i prodhimit të tyre deri në këtë kohë duhet të jetë më shumë se 10,000,000 kopje.


Comments
Për të publikuar komentin tuaj, Ju duhet të regjistroheni ose të hyni.
Komentet për këtë njoftim janë mbyllur

‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër