Aerodinamika rekord: elektro-flagship Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz ka publikuar detaje teknike shtesë në lidhje me modelin e tij elektrik flagship, EQS. Kjo makinë mori një koeficient rekord aerodinamik midis makinave të prodhimit në seri si dhe një prej baterive më me kapacitet. Përveç kësaj, janë bërë të njohura karakteristikat e motorëve me të cilët do të paraqitet makina luksoze elektrike.


Koeficienti i aerodinamikës i Mercedes-Benz EQS është 0,20. Kompania pretendon se kjo vlerë aktualisht është rekord. Një karakteristikë të ngjashme ka sedan Lucid Air – 0,21.

Mercedes-Benz e arriti këtë rezultat jo vetëm falë formës së saktë të makinës, por edhe detajeve më të vogla — për shembull: dorezat e dyerve që tërhiqen, dizajni i saktë i rrotave (nga 19 deri në 21 inç), spoiler-i i pasëm dhe puna e gjatë sipas modelimit kompjuterik. Në të njëjtën kohë, puna për aerodinamikën është ende në vazhdim, por duke përdorur modele të vërteta fizike. Prodhuesi siguron që një koeficient i mirë i aerodinamikës është shumë i rëndësishëm jo vetëm për rezervën e baterisë, por edhe për komoditetin akustik në kabinë.


EQS do të jetë në gjendje të kalojë deri në 770 kilometra në ciklin WLTP me një bateri 107.8 kWh (kjo është më pak se Lucid, por më shumë se Tesla). Modifikimet më të lira do të pajisen me bateri kompakte 90 kWh, por Mercedes-Benz thekson se, së pari, bateritë e gjeneratës së re janë me një densitet të lartë; dhe së dyti, ato janë të projektuara dhe do të prodhohen nga vetë kompania Mercedes-Benz. Jetëgjatësia e baterisë është 10 vjet ose 250 mijë kilometra. Është planifikuar të karikohen bateritë nga stacionet përkatëse me një kapacitet deri në 200 kW, ndërsa për një udhëtim prej 300 kilometrash, bateria do të marrë energji për vetëm 15 minuta.


Modifikimi EQS 450 do të ketë një motor me kapacitet 333 kuaj fuqi. EQS 480 i shtrenjtë do të pajiset me dy motorë me një kapacitet të kombinuar prej 524 kuaj fuqi. Shpejtësia maksimale e të dy versioneve është e kufizuar në 210 km / orë. Sidoqoftë, Mercedes-Benz tashmë ka sqaruar se gama e motorëve nuk do të jetë e kufizuar në këtë. EQS gjithashtu do të ketë një modifikim më të fuqishëm dhe më të shpejtë. Ndoshta do të dalë në treg nën brend-in AMG.


Mercedes-Benz EQS do të prodhohet në fabrikë në qytetin Sindelfingen dhe do të dalë në tregun evropian në gusht të vitit 2021.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër