6 variante të çuditshme të personalizimit të makinave.

Për shkak të listave të pafundme të opsioneve, është mjaft e vështirë të gjesh dy makina identike në botën moderne. Por nëse doni që makina të dallojë më shumë nga të tjerat, atëherë duhet t'i kushtoni vëmendje klasës premium. Pikërisht atje, ju mund ta ndryshoni makinën plotësisht për veten tuaj. Më poshtë janë disa ndryshime interesante.

Toyota Century dhe perdet me dantella


Limuzina Toyota Century mbetet zgjedhja e përhershme e familjes perandorake japoneze, kështu që gjithçka bëhet në nivelin më të lartë për të. Kjo është një nga makinat e pakta që përdorin lesh natyral në dekorim. Por ajo ka një veçori vërtet interesante që është e vështirë të gjendet diku tjetër.
Meqenëse Century rrezaton konservatorizëm me pamjen e saj, për të siguruar privatësinë e pasagjerëve të pasëm, nuk përdor rrjetat e zeza, të cilat mund të gjenden në shumicën e sedanëve të klasës premium, por perde të bardha me dantella, të bëra me dorë.
Kjo Toyota ka disa opsione dantellash për të zgjedhur, e nëse blerësi nuk i pëlqen këto opsione, atëherë ai mund të ofrojë të tijën.
Duke marrë parasysh çmimet për Century, të cilat fillojnë nga 19,962,963 JPY (rreth 156,000 €), kjo vëmendje ndaj detajeve nuk është për t'u habitur.


Dartz Prombron dhe tapiceria e brendshme


Fuoristradat Dartz janë të njohura për mundësitë e tyre pothuajse të pakufizuara të personalizimit. Ata janë të pajisura me motorë me një kapacitet rreth 1000 kuaj fuqi, karroceria është e përforcuar me armaturë… Por gjëja kryesore është se pjesa e brendshme e një xhipi ekskluziv mund të vishet dhe zbukurohet me çdo gjë! Lëkurë bualli? Aligator? Kjo është e gjitha shumë e thjeshtë për këtë makinë. Në një rast, Dartz pothuajse ndërtoi një SUV të dekoruar me lëkurë nga penisi i një balene. Sidoqoftë, nën presionin e publikut, ky opsion u anullua.
Përveç lëkurës, brendësia e fuoristradës të Dartz mund të zbukurohet me rubin, diamante, ar ose ndonjë bizhuteri tjetër.


Rolls-Royce Phantom dhe galeria personale e artit


Kur Rolls-Royce njoftoi premierën e Phantom të ri, publiku po përpiqej të merrte me mend: me çfarë do të befasojë kompania këtë herë? Siç doli, përveç një platforme të re, një motori të ri dhe teknologjive të reja, Rolls-Royce planifikon të tërheqë klientët me artin.
Për këtë, ekziston një «Galeri» në panelin e limuzinës. Kjo është një hapësirë e veçantë përballë sediljes së pasagjerit ku mund të vendoset një pikturë ose ndonjë vepër tjetër arti. Rolls-Royce tashmë po bashkëpunon me një numër artistësh të cilët janë të gatshëm të ndihmojnë në dekorimin e kësaj “Galerie”, por nëse klienti dëshiron piktura të tjera, specialistët e modelimit të Rolls-Royce do të ndihmojnë në sjelljen e çdo objekti arti në Phantom, edhe nëse është një vizatim i një fëmije të vogël.


Rolls-Royce dhe qielli me yje


Kompania Rolls -Royce ka një mundësi tjetër që nuk e ka humbur efektin e saj me kalimin e kohës — ky është një tavan me një qiell me yje. Mund të jetë po aq tërheqëse sa një çati panoramike gjatë natës.Llambat me fibër optike, ashtu si yjet, kanë madhësi, intensitet dhe nuancë ndriçimi të ndryshme. Dhe, natyrisht, ato janë rregulluar në një rend të caktuar, e klienti mund të zgjedhë vetë se cila pjesë e qiellit me yje do të riprodhohet në tavan.
Në fakt, mund të mos ketë një kostelacion në tavan, por ndonjë model tjetër. Një nga klientët e kompanisë një herë porositi një skicë të ndritshme në formën e një përkrenareje garash; dhe një klient tjetër donte të shihte deshifrimin e ADN-së së tij në tavanin e makinës së tij.
Natyrisht, modelet e Rolls-Royce janë të personalizuara me ndenjëset e qëndisura dhe me lëkurë e dru të veçantë. Ju mund të përdorni një pemë që rritet në territorin e pasurisë së familjes ose një pemë nga kuverta e një anije të fundosur prej kohësh. Asgjë nuk është e pamundur për Rolls-Royce!


Porsche 911 dhe gjurmat e gishtërinjve


Një shtesë e pazakontë në listën e opsioneve të Porsche 911 të ofruara nga divizioni Porsche Exclusive Manufaktur. Për vetëm 7 500 €, pasqyrimi i gjurmëve të gishtave mund të aplikohet në kapakun e bagazhit të 911.
Siç sigurojnë prodhuesit gjermanë, imazhi i zmadhuar i gjurmëve të gishtërinjve është plotësisht i mbrojtur nga kopjimi. Për më tepër, pronari nuk ka nevojë të shqetësohet se vizatimi mund të zhduket me kalimin e kohës, pasi aplikohet në kapakun e bagazhit sipas parimit të një printeri, dhe më pas mbulohet me llak.
Deri më tani, opsioni interesant është në dispozicion vetëm për modelin 911, por me kalimin e kohës duhet të jetë në dispozicion edhe për modelet e tjera Porsche


Ferrari dhe makina ekskluzive


Çfarë e dallon një prodhues të makinave të shtrenjta nga një prodhues i një ekskluzivi të vërtetë? Fakti që prodhuesit ekskluzivë do të përmbushin çdo porosi të klientit, edhe nëse ai dëshiron një makinë unike, që askush tjetër nuk e ka dhe nuk do ta ketë kurrë.
Kompania italiane Ferrari ka drejtuar programin Ferrari One-Off për më shumë se 10 vjet. Me ndihmën e saj, klientët e kompanisë mund të porosisin makina ekskluzive që do të pasqyrojnë plotësisht individualitetin e pronarit. Ndër klientët që kanë përdorur këtë program janë atletë, muzikantë dhe aktorë të famshëm.Mesatarisht, një kopje e programit One-Off kushton rreth 3 milion dollarë.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër