4 minivanet popullorë: vlerësim, foto, çmime, specifikime teknike.

Minivanet janë shumë të popullarizuara në të gjithë botën. Kjo për faktin se shumë njerëz pëlqejnë të udhëtojnë me një grup të madh miqsh ose familjarë dhe makinat e këtij lloji janë shumë të përshtatshme për këtë. Nëse ende nuk e dini se cilin model të zgjidhni, atëherë shihni vlerësimin tonë, i cili përmban minivanët më të mirë dhe më të rinj nga markat e famshme.

4. Ford Galaxy


Makina Galaxy e gjeneratës së katërt tani është shumë e njohur në Evropë.
Pjesa tërheqëse e përparme e makinës me një grilë interesante e radiatorit dhe fenerët LED, një karroceri e krijuar sipas të gjitha rregullave aerodinamike. Interiori i makinës është bërë në dizajnin klasik të Fordit.
Paneli i instrumenteve zëvendësohet nga një ekran i madh elektronik. Paneli qendror përbëhet nga një sistem multimedial SYNC2 me një ekran me prekje, nën të cilin janë kontrollet për kondicionimin, ABS dhe funksionet e tjera të makinës.
Në interior përveç plastikës me cilësi të lartë, përdoren elemente të bëra prej lëkure origjinale dhe metali.
Ford Galaxy ka gjashtë vende të rehatshme të pasagjerëve plus vendin e shoferit.
Hapësira e bagazhit të Ford Galaxy shkon nga 300 litra deri në 2.400 litra.
Makina është mjaft e madhe (gjatësia — 4848 mm, lartësia — 1747 mm, gjerësia — 1916 mm, hapësira nga toka — 124 mm)Gama e motorëve përfaqësohet nga gjashtë lloje të ndryshme motorësh.
Motorët e benzinës janë të pajisur me një kuti shpejtësie mekanike ose automatike me gjashtë marshe dhe kanë rrota aktive përpara. Motorët e naftës janë të pajisur me një kuti shpejtësierobotike me shtatë marshe ose mekanike me gjashtë marshe.
Çmimet fillojnë nga 31,000 euro.


3. Opel Zafira


Opel Zafira i azhurnuar u shfaq para publikut të gjerë në vitin 2016. Modeli është ristilimi i parë e gjeneratës së tretë nën indeksin C. Makina mori një interior të ri, motorë të rinj dhe një pamje më moderne.
Opel Zafira është një minivan me shtatë vend. Përmasat e saj të përgjithshme janë: gjatësia 4666 mm, gjerësia 1884 mm, lartësia 1660 mm dhe një bazë rrotave 2760 mm. Hapësira nga toka e Opel Zafira është 160 milimetra.
Hapësira e bagazhit të Opel Zafira ka një kapacitet të mirë, mund të ndryshojë nga 152 deri në 1860 litra.
Opel Zafira ka shumë versione të motorit: benzinë 1.4 litra (120 dhe 140 kuaj fuqi) dhe 1.6 litra (170 dhe 200 kuaj fuqi), naftë 2.0 litra (130 dhe 170 kuaj fuqi). Të gjitha modelet Opel Zafira janë të pajisura me kuti shpejtësie mekanike dhe automatike dhe gjithashtu kanë vetëm rrota aktive të përparme.
Në interiorin përdoret materiale me cilësi të lartë.
Çmimet fillojnë nga 29,000 euro.


2. Volkswagen Touran


Një minivan standard i familjes evropiane, i cili, sipas rezultateve të ristilimit, mori azhornime në dizajnin e karrocerisë, interiorin dhe zgjerimin e funksionalitetit themelor duke ruajtur karakteristikat e njohura të korporatave dhe një kombinim thjesht gjerman të cilësisë dhe besueshmërisë.
Për shkak të disa zgjatjeve të karrocerisë, ishte e mundur të vendos brenda shtatë vende me nivele të ndryshme në rehati. Vendet e përparme kanë shumë rregullime dhe kanë ngrohje.
Rreshti i dytë ka disa rregullime dhe rreshti i tretë është vetëm vendet. Transformimi i divanit të pasëm ju lejon të rritni hapësirën e bagazhit në intervalin nga 1040 deri në 1980 litra.
Modeli është buxhetor, por cilësia e dekorimit lehtë mund të konkurrojë me analoge më të shtrenjta të kësaj makine. Gama e motorëve përfaqësohet nga tre benzinë dhe tre motorë naftë. Vëllimi i motorët e benzinës është: 1.2, 1.4 dhe 1.8 litra dhe fuqia — 110, 150 dhe 180 kuaj fuqi, përkatësisht. Motorët naftë prezantohen në dy versione me 2 litra me një kapacitet 150 dhe 190 kuaj fuqi dhe një version me 1.6 litra dhe një kapacitet 110 kuaj fuqi.
Çmimet të Volkswagen Touran fillojnë nga 31,000 euro.


1. Renault Scenic


Kompania Renault ka një përvojë të gjerë në prodhimin e makinave familjare dhe modeli Scenic është shitur prej kohësh në vende të ndryshme të botës. Pas ristilimit, minivani fitoi një pamje më elegante, një interior modern dhe motorë të rinj.
Në pamje nuk kanë ndodhur ndryshime të mëdha, makina është rritur vetëm pak në madhësi për të përmirësuar rehatinë e brendshme të pasagjerëve. Tapiceria në Scenic është bërë prej lëkure natyrale ose eko lëkurë, rroba, plastike dhe alumini.
Një sistem modern multimedia do të ndihmojë në argëtimin e pasagjerëve në një udhëtim të gjatë. Vendet e kësaj makine familjare janë komode dhe ndryshe nga shumica e modeleve, të gjitha rreshtat kanë një numër të madh opsionesh, duke lejuar të gjithë pasagjerët të ulen me rehati maksimale.
Modeli është i pajisur me dy motor benzinë 1.2 litra (115 dhe 130 kuaj fuqi). Të dy motorët janë të kombinuar me një kuti shpejtësie me gjashtë shpejtësi.
Kompania Renault gjithashtu planifikon pak më vonë të nisë një version naftë të makinës me motorë 1.5/1.6/2.0 litra me fuqi nga 95 në 159 kuaj fuqi. Do të instalohet një kuti shpejtësie mekanike ose një automatike e re, me shtatë marshe.
Çmimet fillojnë nga 26,000 euro.


‹ Postimi i mëparshëm Postimi tjetër