Blogu ynë

Historia e markës Haval

Haval është një markë kineze e automobilave që u themelua në vitin 2013. Është një njësi e kompanisë Great Wall Motors për prodhimin e crossovers dhe fuoristradeve. Emri Haval vjen nga fraza...

Transmetim automatik VAG: rekomandime kryesore

Transmetimi automatik i makinave të prodhuara nga VAG (Volkswagen-Audi Group) është me cilësi shumë të lartë dhe të besueshme. Ky fakt është vërejtur vazhdimisht nga...

Muzeu i Automobilave Alfa Romeo

Muzeu Alfa Romeo (Il Museo Storico dell’Alfa Romeo) u hap më 18 dhjetor 1976. Pas Luftës së Dytë Botërore, lindi ideja për krijimin e një muzeu të tërë kushtuar makinave të koncernit të famshëm Alfa Romeo...

Historia e markës Jaguar

Historia e Jaguar është histori e një marke të shkëlqyer britanike që filloi në vitin 1922 me themelimin e fabrikës Swallow Sidecar. Kjo kompani është themeluar nga dy partnerë - William Lyons dhe William Walmsley...

Horoskopi i drejtuesve të mjeteve për muajin Shtator 2019

Muaji i parë i vjeshtës do t'u japë përfaqësuesve të të gjitha shenjave të horoskopit një ndjenjë stabiliteti dhe qetësie. Për disa njerëz, shtatori do të jetë një muaj shumë i rëndësishëm këtë vit. Shtatori që mund të sjellë...

Markat e zhdukura të makinave

Vetëm në njëzet vitet e para të shekullit tonë, rreth 15 marka botërore të automjeteve pushuan së ekzistuari. Shumica e tyre u zhdukën në SHBA dhe në vendet e ish-Bashkimit Sovjetik, por kjo tendencë e trishtuar preku edhe...

Horoskopi i drejtuesve të mjeteve për muajin Gusht 2019

Gushti 2019 nuk do të japë stabilitet në jetë, pasi pritet suksesi dhe dështimi, gëzimi dhe dhimbja. Gjëja kryesore nuk është të heqësh dorë nga ndonjë gjë e re dhe krijuese, por të vazhdosh t’ bësh vetë gjërat dhe të përpiqesh...

BMW 7 Series. Të gjitha gjeneratat e makinës legjendare.

BMW 7 Series është një familje luksoze e makinave që u prezantua tek publiku i gjerë në qershor 1977 si një zëvendësim për BMW E3. Në total, që nga fillimi i lëshimit të serisë së 7-të...

Ajër i kondicionuar në makinë. Rekomandime për përdorim.

Vera ka ardhur! E së bashku me të ka ardhur edhe vapa, e cila nuk shton aspak ngushëllim në makinë. Kështu është nëse nuk ka ajër të kondicionuar...

Horoskopi i drejtuesve të mjeteve për muajin korrik 2019

Korriku do të jetë një muaj shumë interesant për ata që ëndërrojnë për aventura dhe udhëtime. Për karrierën dhe punën aktive, korriku nuk është aspak i përshtatshëm. Përkundër planeve ambicioze ju do të jeni dembel, do të...