Njoftimet Premium

Audi S2 është një makinë sportive që është prodhuar nga quattro GmbH që nga viti 1991. Kjo veturë u krijua në platformën e Audi 80 (B4). Vlen të përmendet se modeli S2 është makina e parë në serinë sportive Audi S. Së pari, u prezantua version në karroceri coupe ─ S2 Coupe. Më vonë, në fillim të vitit 1993, filloi prodhimi i S2 në karroceri universal. Pavarësisht nga lloji i karrocerisë, kjo makinë kishte vetëm një modifikim: katër rrota aktive, një turbomotor benzinë me një kapacitet 230 kuaj fuqi dhe një kuti e shpejtësie mekanike. Në konfigurimin bazë të Audi S2, klientëve u është ofruar kontrolli i klimës, tapiceri prej lëkure, larëse për fenerin, ngrohja e sediljeve, baxha dhe pasqyra elektrike. Prodhimi i kësaj makine, u përfundua në 1995.

Audi S2 general form
Audi S2 side view
Audi S2 back view

Shitja e Audi në qytete të tjera