Njoftimet Premium

Audi RS2 është një makinë sportive e zhvilluar bashkërisht nga Audi AG dhe Porsche, e cila u prodhua nga quattro GmbH në platformën Audi 80 (B4) në Gjermani. RS2 Avant është makina e parë në serinë sportive Audi RS. Ky universal i fuqishëm, ka karakter sportiv, praktikë, dizajn tërheqës dhe pajisje ekskluzive. Kjo makinë ishte e pajisur me një turbomotor benzinë 2.2 litra me një kapacitet 319 kuaj fuqi. Përshpejtimi në 100 km/orë ishte vetëm 4.8 sekonda. Vlen të përmendet se RS2 ishte i pajisur vetëm me një kuti shpejtësie mekanike. Konkurrentët kryesorë të kësaj makine konsiderohen të jenë BMW M3 (E36) dhe Mercedes-Benz C55 AMG (W202). RS2 u prodhua nga 1994 deri në 1995, u prodhuan gjithsej 2891 kopje të Audi RS2.

Audi RS2 general form
Audi RS2 side view
Audi RS2 back view

Shitja e Audi në qytete të tjera