Njoftimet Premium

Citimet e para të modelit Audi Q4 u shfaqën në Kinë në vitin 2013. Pak më vonë, në Ekspozitën e makinave në Pekin, u bë premiera botërore e një koncepti të quajtur TT Offroad Concept. Që atëherë, koncepti TT Offroad është parë si bazë për crossover-in e ardhshëm Audi Q4. Në fillim të vitit 2016, dolën raportet se Audi dhe Fiat Chrysler Automobile kishin arritur një marrëveshje për markat tregtare Q2 dhe Q4. Si rezultat, kompania gjermane ka patentuar të drejtën e përdorimit të këtyre markave. Në pranverën e vitit 2017, përfaqësuesit e Audi-t konfirmuan zyrtarisht planet e tyre për të lançuar modelin Q4 në vitin 2019. Atëherë u njoftua se crossover-i ri do të përgatitej në një uzinë në qytetin hungarez Gyor. Prodhimi filloi në vitin 2021. Sot ekzistojnë dy versione të këtij crossover: Q4 e-tron dhe Q4 Sportback e-tron.

Audi Q4 general form
Audi Q4 side view
Audi Q4 back view

Shitja e Audi në qytete të tjera