Njoftimet Premium

Në vitin 1976, kompania italiane Alfa Romeo filloi prodhimin e një hatchback Alfasud me një karroceri coupe, i cili merr emrin Alfasud Sprint. Në vitin 1983, makina u modernizua dhe mori emrin Alfa Romeo Sprint. Coupe Sprint u shit në Evropë, Afrikën e Jugut, Australi dhe Zelandën e Re. Kjo makinë ka fituar një reputacion si një makinë me drejtim shumë të mirë, por me pajisje teknike me cilësi të dobët. Motorë me katër cilindra me kapacitet 1.3, 1.4, 1.5 dhe 1.7 litra nga 75 deri në 114 kuaj fuqi u instaluan në Sprint. Makina kishte rrota të përparme aktive dhe ishte e pajisur me një kuti shpejtësie mekanike me pesë marshe. Prodhimi i coupe Alfa Romeo Sprint u përfundua në vitin 1989. Gjithsej 116,552 vetura u prodhuan nën emrat Alfasud Sprint dhe Alfa Romeo Sprint.

Forma e përgjithshme e Alfa Romeo Sprint
Alfa Romeo Sprint pamje anësore
Alfa Romeo Sprint pamje e pasme

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera