Njoftimet Premium

Alfa Romeo Arna është një hatchback kompakt që ishte prodhuar bashkërisht nga kompania italiane Alfa Romeo dhe kompania japoneze Nissan Motor Company. Qëllimi kryesor i këtij prodhimi të përbashkët ishte krijimi i një konkurrenti të denjë për Volkswagen Golf dhe Lancia Delta. Arna u zbulua zyrtarisht për publikun në vitin 1983 në Motor Show Frankfurt. Në fillim të prodhimit, Arna ishte në dispozicion në një karroceri me tre dyer dhe pesë dyer me një motor benzinë 1.2 litërsh me një kapacitet 62 kuaj fuqi. Në vitin 1984, u prezantua një version me tre dyer me një motor benzinë me katër cilindra 1.3 litra me një kapacitet 86 kuaj fuqi. Shpejtësia maksimale e Arna është 170 km/orë. Alfa Romeo Arna nuk mundi të arrijë popullaritet në tregun evropian dhe prodhimi i këtij modeli u ndërpre në vitin 1987.

Alfa Romeo Arna general form
Alfa Romeo Arna side view
Alfa Romeo Arna back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera