Njoftimet Premium

Alfa Romeo Alfetta është një makinë e klasit të biznesit që ishte prodhuar nga Alfa Romeo që nga viti 1972. Në vitin 1979 u krye një ristilim e kësaj makine, si rezultat i së cilit pamja ndryshoi, u shfaqën fenerët e rinj dhe u shtuan versionet me motorët me naftë. Alfa Romeo Alfetta ka qenë e njohur në të gjithë botën qëkur Kryeministri italian Aldo Moro e përdori atë në përcjelljen e tij zyrtare në 1978 kur u rrëmbye dhe u vra nga Organizata Terroriste Italiane Red Brigades. Filmi The Advocate u filmua në lidhje me këto ngjarje, duke treguar të gjitha llojet e makinave Alfetta. Në 1987, prodhimi i kësaj makine u ndërpre, më shumë se 400,000 kopje të Alfetta u shitën.

Alfa Romeo Alfetta general form
Alfa Romeo Alfetta side view
Alfa Romeo Alfetta back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera