Njoftimet Premium

Alfa Romeo Alfa 6 është një makinë e klasit të biznesit, e cila u prodhuar nga kompania italiane Alfa Romeo nga viti 1979 deri në 1986. Që nga hyrja në treg në 1979, Alfa 6 është bërë flamuri midis makinave Alfa Romeo. Ky model ishte i pajisur me ngritjet e xhamave elektrike, përforcues i timonit, mbyllje qendrore dhe pasqyra elektrike. Të gjitha këto opsione janë përfshirë në versionin bazë dhe e kanë bërë Alfa 6 me çmimin konkurrues në krahasim me sedanët e tjerë të asaj kohe. Alfa 6 ishte e pajisur me një kuti shpejtësie mekanike, si një shtesë ishte në dispozicion dhe një kuti shpejtësi automatike me tre shpejtësi. Në vitin 1983 u bë ristilim i Alfa Romeo Alfa 6, si rezultat i së cilës u ndryshua interior dhe eksterior e kësaj makine.

Alfa Romeo Alfa 6 general form
Alfa Romeo Alfa 6 side view
Alfa Romeo Alfa 6 back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera