Njoftimet Premium

Sedani Alfa Romeo 90 u prodhua në Itali nga viti 1984 deri në vitin 1987. Kjo makinë u krijua në platformën Alfa Romeo Alfetta. Alfa Romeo 90 ishte pajisur me motorë benzine katërcilindërsh me vëllim 1.8 dhe 2.0 litra, me motorë V6 me vëllim 2.0 dhe 2.5 litra, dhe gjithashtu edhe me një turbodiesel VM Motori 2.4 litra. Të gjitha versionet ishin të pajisura me kuti shpejtësie mekanike me pesë marshe. Kjo makinë ishte e pozicionuar si business class dhe kishte pajisje të mira duke përfshirë xhamat e përparmë me ngritje elektrike dhe sediljet e përparme me rregullim elektrik. Modeli luksoz Gold Cloverleaf (Quadrifglio Oro) kishte xhamat e pasmë me ngritje elektrike, një kompjuter në bord, përforcues hidro i timonit dhe një kroskot dixhital. Janë prodhuar gjithsej 56428 makina të tilla.

Alfa Romeo 90 general form
Alfa Romeo 90 side view
Alfa Romeo 90 back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera