Njoftimet Premium

Makina sportive Alfa Romeo 8C Competizione u shfaq në Motor Show Frankfurt në vitin 2003. Sidoqoftë, kjo makinë doli në shitje vetëm në vitin 2007. 8C Competizione u prodhua në dy versione karrocerie: coupe dhe roadster. Vlen të përmendet se janë prodhuar gjithësej nga 500 makina për secilin version. Në 8C Competizione ishte vendosur një motor benzine 4.7 litra me 450 kuaj fuqi. Një motor i tillë i fuqishëm bëri të mundur për ta ngarë automjetin me shpejtësi deri në 100 km/orë për 4.2 sekonda, kurse shpejtësia maksimale e 8C Competizione arrin 292 km/orë. Kjo makinë ishte e pajisur me kuti shpejtësie robotike me gjashtë shpejtësi. Prodhimi i Alfa Romeo 8C Competizione në karrocerinë coupe u ndërpre në vitin 2009, dhe në karrocerinë roadster në vitin 2010.

Alfa Romeo 8C Competizione general form
Alfa Romeo 8C Competizione side view
Alfa Romeo 8C Competizione back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera