Njoftimet Premium

Sedani Alfa Romeo 75 u pezantua zyrtarisht në maj të vitit 1985. Kjo makinë u emërtua kështu për nder të 75 vjetorit të markës. Vlen të përmendet se në tregun amerikan ky model u quajt Alfa Romeo Milano. Fillimisht në këtë makinë ishte u vendosën motorë benzine 1.6, 1.8, 2.0 dhe 2.5 litra me një kapacitet prej 110 deri në 156 kuaj fuqi gjithashtu edhe një motor turbodiesel dylitërsh VM Motori me një kapacitet 95 kuaj fuqi. Makina ishte e pajisur me një kuti shpejtësie mekanike, por si opsion, klientëve iu ofrua një kuti shpejtësie automatike me tre shpejtësi. Alfa Romeo e fundit 75 ishte bërë në një fabrikë në Milano në vitin 1992, gjithësej janë bërë afërsisht 387,000 sedanë, gjë që tregon popullaritetin e madh të modelit 75.

Alfa Romeo 75 general form
Alfa Romeo 75 side view
Alfa Romeo 75 back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera