Njoftimet Premium

Prodhimi i hatchback me pesë dyer Alfa Romeo 33 filloi në 1983, dhe në 1984 u prezantua universal. Makina ishte e pajisur me motor benzine 1.2, 1.4 dhe 1.5 litra me një kapacitet nga 68 deri në 105 kuaj fuqi, në kombinim me kutinë e shpejtësisë me pesë shpejtësi. Në vitin 1986 u krye një modernizim i vogël i modelit. Pamja e jashtme e makinës mbeti e pandryshuar, por u shfaqën motorë më të fuqishëm. Si rezultat i ristilimit të vitit 1990, kjo makinë fitoi një dizajn më modern, interior të ri dhe motorë të modernizuar. Prodhimi i kësaj makine vazhdoi deri në 1995. Në mesin e konkurrentëve, vlen të theksohen makina të tilla si: Ford Escort, Opel Kadett, Peugeot 309 dhe Volkswagen Golf. Për njëmbëdhjetë vjet, u prodhuan 989.324 ekzemplarë të Alfa Romeo 33.

Alfa Romeo 33 general form
Alfa Romeo 33 side view
Alfa Romeo 33 back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera