Njoftimet Premium

Sedani i klasës së biznesit Alfa Romeo 166 është prodhuar që nga viti 1998 në Itali. Makina kishte rrota të përparme aktive. Versioni bazë ishte i pajisur me një motor benzinë katër cilindra me një vëllim prej dy litrash (155 kuaj fuqi). Modifikimet më të shtrenjta ishin të pajisura me motorë benzine V6 2.5, V6 3.0 dhe V6 2.0 Turbo me një kapacitet 190, 226 dhe 205 kuaj fuqi. Përveç kësaj, një motor me pesë cilindra 2.5 JTD turbodiesel me një kapacitet prej 136 deri 150 kuaj fuqi, në varësi të versionit, ishte instaluar në këtë makinë. Në vitin 2003 u krye një ristilim i kësaj makine: pamja ka ndryshuar, interior, shasia u modernizua. Alfa Romeo 166 ndaloi prodhimin në vitin 2007, në vetëm dhjetë vjet ishin prodhuar rreth 100 000 prej këtyre makinave.

Alfa Romeo 166 general form
Alfa Romeo 166 side view
Alfa Romeo 166 back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera