Njoftimet Premium

Sedani i klasës së biznesit Alfa Romeo 164 është prodhuar në fabrikën e Milanos që nga viti 1987. Kjo veturë u krijua në platformën Type Four, si Lancia Thema, Fiat Croma dhe Saab 9000. Për atë kohë, modeli 164 ishte një makinë shumë e teknologjisë së lartë: kishte pajisje të mira teknike, shumë sisteme makinash kontrolloheshin nga kompjuteri. Një fakt interesant: në Malajzi dhe Hong Kong, ky model u shit si Alfa Romeo 168, pasi numri "164" konsiderohet atje i palumtur. Versioni bazë i Alfa Romeo 164 ishte i pajisur me një motor me katër cilindra me dy litra me një kapacitet prej rreth 145 kuaj fuqi dhe në versionin me një turbomotor kishte një kapacitet prej 175 kuaj fuqi. Për modifikimet më të fuqishme ishin të instaluar motorët e benzinës V6: trelitërsh (192 kuaj fuqi) ose turbomotor me dy litra (210 kuaj fuqi).

Forma e përgjithshme e Alfa Romeo 164
Alfa Romeo 164 pamje anësore
Alfa Romeo 164 pamje e pasme

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera