Njoftimet Premium

Sedani Alfa Romeo 159 filloi prodhimin në Itali në vitin 2005 dhe një vit më vonë u shfaq në versionin universal. Puna në makinë filloi gjatë bashkëpunimit të Fiat dhe General Motors, prandaj, gjatë zhvillimit, elementët e platformës amerikane për makina të klasit të biznesit janë përdorur pjesërisht. Në modelin 159 u instaluan motorët me benzinë 1.8 litra (140 kuaj fuqi), 1.9 litra (160 kuaj fuqi) dhe 2.2 litra (185 kuaj fuqi) dhe në versionin më të lartë kishte një motor V6 3.2 litër me 260 kuaj fuqi dhe 4 rrota aktive. Motorët turbodiesel kishin një vëllim prej 1.9, 2.0 dhe 2.4 litra dhe një fuqi prej 120 deri në 210 kuaj fuqi. Versione të ndryshme të modelit ishin të pajisura me kuti shpejtësie mekanike, robotike dhe automatike. Prodhimi i Alfa Romeo 159 vazhdoi deri në vitin 2011 dhe u prodhuan gjithsej rreth 250,000 prej këtyre makinave.

Alfa Romeo 159 general form
Alfa Romeo 159 side view
Alfa Romeo 159 back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera