Njoftimet Premium

Alfa Romeo 156 është një makinë që është prodhuar nga kompania italiane Alfa Romeo nga viti 1997 deri në 2007. Modeli 156 u prezantua për herë të parë në 1997 në Sallonin Ndërkombëtar të Automjeteve në Frankfurt. Kjo makinë u prodhua në dy fabrika: Fiat Group në jug të Italisë dhe General Motors në Tajlandë. Midis viteve 1997 dhe 2005, u prodhuan 680,000 makina të modelit 156. Ky ishte një sukses i shkëlqyeshëm për markën Alfa Romeo. Alfa Romeo 156 ishte në dispozicion të blerësve në dy versione: sedan dhe universal Sportwagon. 156 model ka dy ristilime: i pari në vitin 2002 dhe i dyti në vitin 2003. Reklama e modelit Sportwagon u filmua me pjesëmarrjen e aktores Hollywood, Catherine Zeta-Jones. Shitjet e sedanit përfunduan në Evropë në vitin 2005, modifikimi i Crosswagon Q4 u prodhua deri në fund të vitit 2007.

Alfa Romeo 156 general form
Alfa Romeo 156 side view
Alfa Romeo 156 back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera